Michael Keaton (1951).  Foto: EPA
Michael Keaton (1951). Foto: EPA

Podrobnosti filmske zgodbe še niso razkrite, za zdaj je znano, da bo dogajanje osredotočeno na junakinjo, prava identiteta katere je Barbara Gordon in je hči policijskega komisarja mesta Gotham Jima Gordona, piše Variety.

"Mora biti dobro. In mora obstajati razlog."
V studiu Warner Bros. niso želeli komentirati angažiranja Michaela Keatona. "Samo zato, ker sem bil radoveden, še ne pomeni, da sem to želel narediti," je glede obujanja te vloge po 30 letih pojasnil igralec v sveži epizodi podkasta Variety's Award Circuit. "Trajalo je torej veliko časa, odkrito povedano ... Ne bom kar rekel, da bom to storil. Mora biti dobro. In mora obstajati razlog," je še dodal Keaton.

Michael Keaton je ob Petru Sarsgaardu in Rosario Dawson nastopil v seriji Dopesick, ki govori o opioidni krizi v ZDA kot posledici analgetika oxycontin podjetja Purdue Pharma. Foto: IMDb
Michael Keaton je ob Petru Sarsgaardu in Rosario Dawson nastopil v seriji Dopesick, ki govori o opioidni krizi v ZDA kot posledici analgetika oxycontin podjetja Purdue Pharma. Foto: IMDb

So pa pri Warner Brosu. napovedali, da se J. K. Simmons vrača v vlogi policijskega komisarja Gordona, potem ko ga je prvič upodobil v filmu Justice League (Liga pravičnih) v režiji Zacka Snyderja. Brendan Fraser pa bo nastopil kot zlobni Firefly, sociopat s strastjo do pirotehnike.

Kot Batman tudi v film Flash
Prav tako še ni znan datum premiere filma Batgirl, a Variety navaja, da naj bi na spored HBO Maxa prišel že v prihodnjem letu. Prav tako v letu 2022 pa bo Keaton nastopil v še enem filmu studiev Warner Bros., naslovljenem The Flash. V filmu bo nastopil tudi Ben Affleck, ki bo tako kot Keaton upodobil Batmana, Ezra Miller pa bo nastopil v vlogi naslovnega junaka. Film bo glede na napovedi prišel v kinodvorane novembra prihodnje leto.

Produkcija filma Batgirl trenutno poteka v Londonu. Adil El Arbi in Bilall Fallah, znana po filmu Bad Boys for Life iz leta 2004, bosta režirala celovečerec po scenariju Christine Hodson, ki je napisala tudi scenarij za The Flash.