Dekleti sta Rusijo predstavljali na Evrosongu v Latviji leta 2003 in veljali za favoritki za zmago, a na koncu končali na tretjem mestu. Foto: EPA
Dekleti sta Rusijo predstavljali na Evrosongu v Latviji leta 2003 in veljali za favoritki za zmago, a na koncu končali na tretjem mestu. Foto: EPA
Mischa Barton
Suhljata britansko-ameriška igralka se bo na platnu prelevila v oboževalko ruskega dua Tatu. Foto: EPA

Od vseh popizvajalcev, ki bi lahko navdahnili zgodbo o odraščanju, ljubezni in prijateljstvu, se zdi ruski kvazilezbični duet Tatu eden najmanj verjetnih. A očitno Mischa Barton ne misli tako. Po pisanju Varietyja je nekdanja zvezdnica OC-ja podpisala pogodbo o igranju v priredbi romana Alekseja Mitrofanova Tatu Come Back - delovni naslov filma režiserja Rolanda Joffeja je Finding Tatu.

Najstniški oboževalki dua Tatu se spoprijateljita
Bartonova, najbolj znana prav po vlogi Marisse Cooper v OC-ju, bo igrala ameriško najstnico, ki živi v Moskvi in se spoprijatelji z domačinko, prav tako oboževalko "kvazilezbičnih" Tatu (igrala jo bo Danielle Panabaker). Po pisanju Varietyja zgodbo o prijateljstvu deklet spremljajo "glasba, spletne klepetalnice in hedonistično rusko nočno življenje", temelji pa na resničnih dogodkih.

Lezbično razmerje le marketinška prevara
Kot je znano, je Tatu duet Julie Volkove in Lene Katine, ki sta se nekoč oblačili v šolske uniforme in trdili, da sta v lezbičnem razmerju, kar pa je bila le marketinška prevara. Kljub po splošnem konsenzu kritikov zanič glasbi sta dekleti pritegnili veliko pozornosti javnosti in sta še vedno priljubljeni po vsem svetu, a kmalu se je izkazalo, da je njuno lezbično razmerje le prevara, saj je Volkova leta 2004 zanosila s svojim fantom. Še predtem razkritjem pa so na ruski televiziji predvajali dokumentarec o duetu in o celotni "kvazilezbični" zgodbi, ki naj bi bila najprej usmerjena na ciljno skupino za heteroseksualne moške.

Film se morda predvsem zaradi malce vprašljivega slovesa dua Tatu zdi malce nenavadna izbira za Bartonovo, ki je prejšnje leto hodila na londonsko igralsko šolo RADA, a Bartonova naj bi se kljub vsemu na vlogo zelo resno pripravljala, snemati naj bi začeli že konec meseca.