Kako uspešno prenesti literarno zgodbo na film? Foto: RTV SLO
Kako uspešno prenesti literarno zgodbo na film? Foto: RTV SLO
RTV Slovenija
RTV Slovenija bo izbrala tri scenarije za realizacijo televizijskega kratkega filma. Foto: RTV SLO

Za prenos v scenarij kratkega filma so pripravili zgodbo Tolažnik/The Consoler avtorja Žige Rusa, gre pa za zmagovalno zgodbo letošnjih Proznih mnogobojev. Zgodba, ki je tudi dobitnica nagrade RTV Slovenija za najbolj filmski scenarij, je prevedena v angleščino in pripravljena za prenos na film.

Nemška svetovalka za scenarije Kirsten Harder je sodelovala tudi na okrogli mizi o priredbah literature za film, ki so jo pripravili v Cankarjevem domu. Na njej so svoje misli na temo delili še pisateljica Polona Glavan, pisatelj in režiser Metod Pevec ter režiser in profesor filmske režije na AGRFT-ju Miran Zupanič.

V sodelovanju z RTV Slovenija
Ob koncu delavnice, ki jo prireja Media Desk Slovenija v sodelovanju z AGRFT-jem, Iniciativo Napišimo film in s Študentsko založbo, bo RTV Slovenija izbrala tri scenarije, ki bi bili zanimivi za realizacijo televizijskega kratkega filma v letu 2009.

Sicer pa se je bilo na tretji večer festivala mogoče pogovarjati tudi z režiserjem filma Človeška ribica Petrom Braatzom, s scenaristom in producentom filma Takva: Strah pred bogom Onderjem Cakarjem in producentom istega filma iz tekmovalne sekcije Perspektive, Feridounom Kocoem.