James Cameron si je nekaj prizorov v prvem filmu zamislil prav z namenom, da bo na njih snoval nadaljevanje zgodbe. Foto: EPA
James Cameron si je nekaj prizorov v prvem filmu zamislil prav z namenom, da bo na njih snoval nadaljevanje zgodbe. Foto: EPA
Avatar
Worthingtonova 'vrnitev' na Pandoro naj bi bila zagotovoljena. Foto: EPA

V bistvu naj bi priprave na nadaljevanje filma, ki se dogaja v idiličnem svetu Pandora, že potekale. Režiser filmov, kot sta znanstvena fantastika Terminator in dobičkonosna romantična zgodba Titanik, je namignil, da bodo morda drugi in tretji film načrtovane trilogije uresničili v eni sami produkciji. "Dejansko se pogovarjamo o tem, nismo pa sprejeli še nobene odločitve," je režiser povedal za MTV. "Ob upoštevanju narave takšnih produkcij je to nadvse smiselno ..." pojasnjuje.
Že pred časom so o načrtih nadaljevanja Avatarja spregovorili v studiu Fox, Cameron pa je razmišljanja novih nadaljevanjih naznanil že nekaj časa nazaj, ko je film še množično privabljal gledalce v kinematografe po svetu. Idejo o celotni zgodbi je imel vse od začetka, je takrat pojasnil, v filmu pa naj bi nekaj prizorov ohranil predvsem ali celo zgolj zato, da bo lahko na njih gradil nadaljevanje. "Izdelava računalniške grafike rastlin, dreves in bitij je vzela gromozansko veliko časa. Škoda bi bilo, če je ne bi še enkrat uporabili, " je Cameron takrat povedal za Entertainment Weekly.
Sam Worthington je že za stvar
Pogosto se primeri, da filmarji ob uspehu prvega filma ambiciozno obljubijo tudi nadaljevanja, pa tega nikoli ne uresničijo. A tu si lahko ljubitelji filma vendarle obetajo bolj optimistične usode drugega dela, saj resnost načrtov navsezadnje potrjuje dejstvo, da je glavni igralec Sam Worthington že davno podpisal pogodbo za nove podvige vojaka Jaka Sullyja, velikega rešitelja Na'vijce.
Če ne drugega, je imel Cameron že v preteklosti precej sreče z nadaljevanji; spomnimo se Terminatorja 2, ki je prinesel več kot sedemkrat obsežnejši kup denarja kot prvi film.