"'Vau, kako je to napeto!' med zalezovanjem kriminalcev z 'mutnimi posli' veselo zacvili Lija (Maruša Majer), protagonistka novega celovečerca Janeza Burgerja. 'Ful', popolnoma brez sarkazma iztisne njen inštruktor vožnje (Gregor Čušin). Zaradi takih karikirano komičnih trenutkov, ki jih igralci izpeljejo s popolno resnostjo, je Avtošola ena boljših slovenskih komedij v zadnjem času," je po premieri zapisala Ana Jurc. Foto: Željko Ivančič

Avtošola pripoveduje duhovito in napeto zgodbo iz sodobnega življenja. Novopečeni tajkun Robert se brez zadržkov pri izbiri metod loti nakupovanja zemljišč, da bi tam zgradil sodobni trgovski center. Pri tem mu delata težave le avtošola na tem zemljišču in Lija, ki se hoče v avtošoli kljub očetovi prepovedi naučiti voziti avto. Ob tem ugotovi, da očetovi posli, ki jima omogočajo več kot le udobno življenje, smrdijo. Lija (Maruša Majer) in inštruktor vožnje Jože (Gregor Čušin) v iskanju pravice združita moči in skleneta zavezništvo.

Ob napetem dogajanju v brezobzirnem svetu zgodba ponuja tudi vrsto toplih in zanimivih medčloveških razmerij, v katerih se izrisuje množica prizorov iz našega vsakdana. Do konca filma se odpira dilema, ali bo v zgodbi zmagalo dobro ali zlo, poštenje ali prevare.
Film je po scenariju Janeza Burgerja in Ane Lasić režiral Burger, v njem poleg Maruše Majer in Gregorja Čušina igrajo med drugim še Matjaž Tribušon, Vesna Pernarčič, Ivo Ban, Vlado Novak, Vladimir Vlaškalič, Gregor Zorc in Luka Cimprič. Film so posneli poleti 2013 na različnih lokacijah, pretežno v Ljubljani z okolico, na Igu, v Podpeči in v Dragočajni. Avtošola je nastala v produkciji Kulturnih in umetniških programov RTV Slovenija - Igranega programa Televizije Slovenija.