Vest, ki bo razveselila filmofile: po tem filmu se Scott najverjetneje vrača k žanru, ki mu najbolj 'leži': znanstveni fantastiki. Foto:
Vest, ki bo razveselila filmofile: po tem filmu se Scott najverjetneje vrača k žanru, ki mu najbolj 'leži': znanstveni fantastiki. Foto:
Sienna Miller
Britanska modna ikona in nekdanje dekle Juda Lawa, v zadnjem času pa tudi vse bolj prepoznavna igralka - 26-letna Sienna Miller. Foto: EPA

Z oskarjem nagrajeni scenarist Brian Helgeland (LA Zaupno, Skrivnostna reka) je napisal scenarij za film, ki bo na legendo pogledal z drugega zornega kota, skozi oči zloglasnega šerifa Nottinghama, Robinove nemezis iz vseh filmov na to tematiko. Zanimivo je to, da bo v filmu Nottingham šerif prvič dokaj simpatičen karakter, Robin Hood pa vse prej kot brezmadežen borec za pravico.
Malo manj presenetljiva je naveza igralec-režiser: če povemo, da je šerifovo vlogo dobil Russell Crowe, ste najbrž že uganili, da bo film režiral Ridley Scott; snemanje naj bi se začelo poleti, premiera pa je napovedana za naslednje leto.

Če le ne bo stavke ...
Vlogo Marian, za katero se vname Robinovo srce, so pravkar oddali 26-letni britanski igralki Sienni Miller, ki je vest že označila za "nekaj najbolj razburljivega, kar se ji je kdaj zgodilo". Edino, kar bi snemanje še lahko ogrozilo, je grožnja stavke igralcev, ki se zarisuje na obzorju.

Skupaj v dobrem ... in poraznem
"Romanca" med Ridleyjem Scottom in Russllom Crowom se je začela leta 2000 s filmom Gladiator, ki je Crowu prinesel do zdaj njegovega edinega oskarja. Precej bolj sta v temo brcnila letos z romantično komedijo Čudovito leto, ki so jo kritiki raztrgali, gledalci pa ignorirali. Bolje je bil sprejet akcijski triler Ameriški gangster, v katerem poleg Crowa nastopi tudi Denzel Washington.

Nazaj v (temno) prihodnost?
Marsikoga zanima, zakaj Scott, ki se je v zgodovino zapisal s filmoma Alien in Blade Runner, že več let ni posnel nobenega znanstvenofantastičnega filma. No, suše je menda konec: "Dvajset let sem čakal na primerno knjigo in zdaj jo imam. Ne bom vam povedal, katera knjiga to je, ampak tega projekta se bom lotil po Nottinghamu," je Scott povedal v intervjuju za revijo Eclipse. Ker je studio Universal nedavno odkupil pravice za ekranizacijo antiutopične literarne klasike Aldousa Huxleyja Krasni novi svet, je splošni konsenz, da je prav to projekt, ki ga ima v mislih Scott (govori se, da bo v glavni vlogi nastopil še en režiserjev "ljubljenec", Leonardo DiCaprio).

A. J.