Nicole Kidman je pojasnila, da ji je bilo na sydneyjski premieri filma neprijetno le zaradi laskanja, ki ga je bila deležna v rojstnem mestu, in ne zaradi samega filma. Foto: EPA
Nicole Kidman je pojasnila, da ji je bilo na sydneyjski premieri filma neprijetno le zaradi laskanja, ki ga je bila deležna v rojstnem mestu, in ne zaradi samega filma. Foto: EPA
Nicole Kidman
Nicole Kidman se v filmu zaljubi v kavboja, v čigar vlogi se predstavlja njen avstralski kolega Hugh Jackman. Foto: Kolsej

Avstralska zvezdnica trdi, da so o njeni izjavi v novembrskem pogovoru za sydneyjski radio razširili napačne govorice. Kot so povzemali številni mediji, naj bi v pogovoru dejala, da se svojega nastopa v drami režiserja Baza Luhrmanna sramuje. Toda pred kratkim je pojasnila, da je v intervjuju povedala, da ji je bilo na sydneyjski premieri filma neprijetno zaradi laskanja, ki ga je bila deležna v rojstnem mestu, pa tudi zato, ker vedno zardeva, ko se opazuje na velikem platnu.

V njeni službi za stike z javnostjo so povedali, da bi bilo neumno, da bi kdor koli, ki je poslušal radijski intervju, nasedel govoricam. Prepis radijskega pogovora naj bi pokazal, da igralka ni rekla, da se dela v filmu Avstralija sramuje, ampak da se s končnim izdelkom težko poistoveti. Pri tem pa si je sposodila besede režiserja Stanleyja Kubricka, da se igralec na svojo vlogo čustveno odzove le takrat, ko prvič prebere scenarij.

Ljubezenska zgodba v avstralski divjini
V filmu, ki je nastajal kar štiri leta, igra Kidmanova angleško aristokratinjo Sarah, ki pride v Avstralijo, kjer je podedovala precejšnje posestvo. V prizadevanju, da ji zaradi nepoznavanja narave in domačinov posestva ne bi prevzel dvolični veleposlanik, se obrne na kavboja (Hugha Jackmana). Počasi se zbližata in kmalu vzplamti velika ljubezen, ki pa je na dodatni preizkušnji, ko se začne druga svetovna vojna.

Film, ki si ga je od nekdaj želela posneti
"Tak film sem si želela posneti že, ko sem bila majhna deklica," je ob neki priložnosti, preden je ta prišel v kinematografe, povedala Nicole Kidman. "Odraščala sem ob gledanju avstralskih igralk, kot sta Judy Davis v My Brilliant Career in Angela Punch McGregor v We of the Never Never. Igrali sta čudovite like v zgodbah, ki so se dogajale v naši državi. Sanjala sem, da bi tu posnela film, ki bi bil tako strasten in tehten kot tisti filmi."

Snemanje filma, ki mu kritiki ne napovedujejo dolge kinematografske poti, vtisa pa naj ne bi naredil niti na Ameriško filmsko akademijo, je znašalo 150 milijonov dolarjev.