Will Smith je tik po podelitvi oskarjev na zabavi Vanity Faira še velikopotezno praznoval svojo zmago, pozneje pa je ton svojih javnih izjav korenito spremenil. Foto: AP
Will Smith je tik po podelitvi oskarjev na zabavi Vanity Faira še velikopotezno praznoval svojo zmago, pozneje pa je ton svojih javnih izjav korenito spremenil. Foto: AP
Sorodna novica Will Smith po klofuti Chrisu Rocku izstopil iz Akademije

Platforma za pretočne vsebine Netflix je "upočasnila predprodukcijo" svoje napovedane akcijske srhljivke Fast and Loose, v kateri bi Will Smith moral imeti glavno vlogo. Revija Variety poroča, da so pri Netflixu ustavili iskanje novega režiserja za film, poleg tega pa "ni gotovo, ali se bodo vrnili k projektu Fast and Loose in če se bodo, ali bodo iskali drugega igralca za glavno vlogo."

The Hollywood Reporter poroča še, da ponudnik Apple+ "noče komentirati", kakšen je status njihove drame Emancipation, ki tematizira suženjstvo v ZDA. Film je bil napovedan za letošnje leto, Will Smith ima v njem glavno vlogo, a trenutno nima napovedanega uradnega datuma premiere.

Studio Sony naj bi na zavoro stopil pri akcijski franšizi Podli fantje (Bad Boys), ki je bila "v aktivnem razvoju" tik do podelitve oskarjev. Tretji film iz serije, Podli fantje za vedno, je bil najdonosnejši od treh in obenem četrti najdonosnejši ameriški film leta 2020.

Sorodna novica Mali film, ki mu je uspel veliki met: CODA je zmagovalec letošnjih oskarjev

Izstopil iz Akademije
Prah se po incidentu prejšnjega tedna nikakor ne pomiri. Igralec je v petek izstopil iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, češ da je "izdal njeno zaupanje". Obenem je napovedal, da bo tudi "sprejel vse posledice, za katere bo odbor ocenil, da so potrebne."

Spomnimo: Smithu je prekipelo, ko se je komik Chris Rock pošalil na račun njegove žene Jade Pinkett Smith, ki je zaradi alopecije gologlava. Skočil je na oder in komiku prisolil klofuto, organizatorji pa ga po tem dogodku niso odstranili iz dvorane. Bil je namreč močan favorit v kategoriji najboljšega igralca in v resnici je slabo uro po klofuti oskarja tudi dobil. Njegov zahvalni govor so izrazito zaznamovali dogodki večera, pa tudi vse nadaljnje dogajanje je ostalo v senci izbruha.