Oliver Stone obljublja bolj osebno obarvan portret, kjer bomo spoznali Bushev odnos do očeta in njegova mladostniška leta, v katerih se je ameriški predsednik, kot je že sam priznal, pogosto zatekel k pijači. Foto: Reuters
Oliver Stone obljublja bolj osebno obarvan portret, kjer bomo spoznali Bushev odnos do očeta in njegova mladostniška leta, v katerih se je ameriški predsednik, kot je že sam priznal, pogosto zatekel k pijači. Foto: Reuters
Josh Brolin
Za glavnega igralca si je Stone zamislil Josha Brolina, ki ga na malih zaslonih lahko spremljamo kot senatorja Billa Sterlinga. Foto: Reuters

Režiser, ki obljublja, da bo film "pravična" upodobitev Georgea W. Busha, si je že zamislil filmski obraz za ameriškega predsednika. Če bodo pogajanja uspešna, bo to Josh Brolin, ki ga bo od 14. februarja v slovenskih kinematografih mogoče videti v filmu Ni prostora za starce (No Country For Old Men).

Stone upa, da se bo snemanje začelo aprila, saj želi film v kinematografe poslati novembra, torej prav v času predsedniških volitev ali najpozneje januarja ob zaprisegi novega Bushevega naslednika.

Objektiven film Bushevega nasprotnika
Kakšen portret lahko pričakujemo v novem izdelku režiserja, ki je znan nasprotnik Busheve politike? Kot obljublja, namerava posneti pravičen in objektiven portret Busha, pri tem pa se bo osredotočil na njegov odnos z očetom, nekdanjim predsednikom Georgeem H. W. Bushem, na njegova podivjana mladostniška leta in njegov prestop h krščanstvu. "Film bo vseboval presenečenja tako za Busheve podpornike kot za njegove nasprotnike," še pojasnjuje Stone. Čeprav sam meni, da je Brolin mnogo bolj čeden kot Bush, prepozna v igralcu enak zagon in karizmo, ki jo Američani povezujejo z Bushem.

Oliver Stone in velika imena zgodovine
Stone, ki se je tako kot Bush v svojih mladih letih tudi sam spopadal z odvisnostjo od pijače, je za film JFK iz leta 1991 prejel tri nominacije za oskarje, eno nominacijo, in sicer za scenarij, pa mu je prinesel tudi Nixon, v katerem je nastopil Anthony Hopkins. Zlati kipec je za režijo domov odnesel za dva vojna filma - Vod smrti in Rojen 4. julija. Tudi sicer se je v svoji karieri rad lotil biografskih upodobitev znanih oseb, med drugim Jima Morrisona (The Doors) in Aleksandra Velikega (Alexander).

Leta 2002 je za HBO posnel še dokumentarec o Fidelu Castru, a se je zdel naročniku film preveč naklonjen kubanskemu voditelju, zato mu je naročil, da ga uravnoteži s posnetki tamkajšnjih političnih zapornikov. Lani se je hotel režiser lotiti filma o iranskem predsedniku Mahmudu Ahmadinedžadu, ki pa je predlog za snemanje filma zavrnil.