Schraderjev
Schraderjev "zaščitni znak" so filmi o osamljenih moških, ki tonejo v obup, ker se okrog njih sesuva življenje, kakršno so poznali. Foto: AP

V kratki objavi na Facebooku je Schrader pojasnil, da je bilo snemanje prekinjeno pet dni pred predvideno zadnjo klapo, in sicer zato, ker je bil s koronavirusom okužen "igralec, ki je za en dan prišel iz Los Angelesa". Nonšalantno dodaja še: "Jaz osebno bi snemal, pa če bi padale ošpičene prekle – samo, da bi dokončali. Star sem in astmatik – kaj bi bilo boljšega kot umreti na delu?"

Schrader trenutno snema (oziroma je snemal) celovečerec po lastnem scenariju. V drami The Card Counter (Števec kart) Oscar Isaac igra poklicnega mojstra iger na srečo s slavnim imenom – William Tell. Pod svoje okrilje vzame jeznega mulca (Tye Sheridan), ki se hoče maščevati igralniški industriji. V stranskih vlogah nastopita še Willem Dafoe in Tiffany Haddish.

Film so snemali v Biloxiju v zvezni državi Misisipi, okuženi igralec pa, kot je nakazal že Schrader, ni bil nihče iz osrednje zasedbe.

Paul Schrader se je v Hollywoodu proslavil kot (so)scenarist kultnih filmov Martina Scorseseja, kot so Taksist, Pobesneli bik in Zadnja Kristusova skušnjava. Tudi sam je uspešen režiser, ki se je med drugim podpisal pod Ameriškega žigola in akcijsko srhljivko Dog Eat Dog. Oskarjevsko nominacijo je dobil za svojo okoljevarstveno obarvano dramo Preporod (First Reformed, 2017).