Filme v okviru festivala bodo predvajali v Cankarjevem domu, Kinodvoru in Slovenski kinoteki. Foto: Cankarjev dom
Filme v okviru festivala bodo predvajali v Cankarjevem domu, Kinodvoru in Slovenski kinoteki. Foto: Cankarjev dom

Program letošnjega FDF-ja, ki bo 15. po vrsti, znova deluje kot problemski "naj-naj" sodobnega geopolitičnega zemljevida, je na spletni strani festivala zapisal Simon Popek, vodja filmskega programa v Cankarjevem domu.

Festival bo po besedah organizatorjev ponudil pregled najboljšega iz sodobne produkcije dokumentarcev, premiere slovenskih filmov, pogovore z gosti in seminarje. Petič bo v okviru FDF-ja potekal tekmovalni spored na temo človekovih pravic v sodelovanju z Amnesty International Slovenija.

V sodelovanju s CD-jem podeljujemo po dve vstopnici za dva filma, ki ju bodo prikazali na festivalu. Prvi film je Pet razbitih kamer, koprodukcija Palestine, Izraela in Francije v režiji Emada Burnata, ki si ga bo nagrajenec ali nagrajenka s povabljencem ali povabljenko ogledal v nedeljo, 3. marca, ob 20.45, drugi pa Čuvarji, izraelsko-francosko-nemška koprodukcija v režiji Drora Moreha (torek, 5. marec, ob 21.00).

Pet razbitih kamer si bo brezplačno lahko ogledal Miha Gaberšek, Čuvarje pa Karmen Avsec. Čestitamo!

Vse, kar morate storiti, je, da na naš elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si do petka, 1. marca, ob 10.00 pošljete odgovor na nagradno vprašanje in se uvrstite v žreb za vstopnici. Pripišite še, katerega izmed omenjenih filmov bi si raje ogledali.

Nagradno vprašanje se glasi:
Kateri film je na 14. FDF-ju dobil nagrado za najboljši film o človekovih pravicah, ki jo podeljuje Amnesty International Slovenija?