Simpsonovi se tokrat sprašujejo, kako pomembno je za nas varstvo okolja. Foto: Reuters
Simpsonovi se tokrat sprašujejo, kako pomembno je za nas varstvo okolja. Foto: Reuters
Simpsonovi so med animiranimi filmi izjeme, ker so še vedno risani na roko. Foto: EPA

V sredo so v Londonu prikazali 10-minutni odlomek iz filma, ki je ponudil zgolj za ščepec zgodbe, njenih zapletov in dogodkov, kar pa razkriva, da bosta vera in okolje glavna tema. Gre seveda za značilen pristop k temam, znan že iz risank o rumeni družini. Napoved obljublja vse polno pikantnega humorja, ki ne bo prizanašal niti slavnim; npr. skupini Green Day, ki je v prikazanem odlomku izžvižgana, ko začne govoriti o okolju. Lisa tokrat nastopa kot okoljevarstvenica, medtem ko njen oče v cerkvi žali Biblijo, Bart pa se gol podi skozi mesto na rolki.

Romantika in poslušljivost
Ustvarjalec serije Matt Groening je burne odzive na prikazane odlomke pričakoval. Pravi, da je namen serije zabavati, hkrati pa želi biti malce nadležna do občinstva, kar je del pozivanja k drugačnemu razmišljanju. Pisec serije Al Jean pa je dodal, da gre pravzaprav za pomembna vprašanja, vendar jih film ne tematizira resnobno, niti ne zavzame odkritega stališča, temveč ponuja pogled z vseh strani.

Poleg tega pa ustvarjalcaa filma dodajata, da gre pravzaprav za romantičen film, saj se Homer zaljubi v prašiča. Glavno sporočilo filma pa naj bi bilo, kljub okoljevarstvenim in religioznim vprašanjem, da mora mož vedno poslušati svojo ženo.