Foto: EPA
Foto: EPA

Ideja za serijo se je pojavila, ker v filmu "lika niti približno nisem mogel raziskati toliko, kot sem si želel," je Farrell povedal za Variety na rdeči preprogi gala podelitve nagrad mednarodnega filmskega festivala v Palm Springsu.

"Ker sta vodji oddelka za masko in protetike Mike Marino in Mike Fontaine ter njuna ekipa opravila vse to izjemno delo, sem pomislil, da je samo vrh ledene gore to, da bomo naredili šest oz. sedem prizorov. Bil sem hvaležen zanje, vendar sem si želel več,” je še dejal Farrell, tudi izvršni producent serije, v kateri bo ponovno postal povsem neprepoznaven kot lik.

Vse njegove misli o seriji so bile povezane z delom Mika Marina: "On je preprosto takšen genij, zato je bilo njegovo delo pravzaprav tisto, kar je navdihnilo."

Sorodna novica Duše otoka

Antonio Campos bo scenarist in avtor serije, v kateri igra tudi Cristin Milioti kot Sofia Falcone, hčerka mafijskega šefa Carmine Falcone (John Turturro), kot poroča Variety.

Izvršni producent Clark je za Games Radar pojasnil, da bo serija Pingvin prikazala Ozov vzpon na oblast, "skoraj kot zgodba o Brazgotincu".

Farrell je takrat dejal: "Moramo ugotoviti, kaj ga je naredilo človeka, kakršen je. Prav tako se bo zgodba nadaljevala tam, kjer se je ta film končal, mislim. Mislim, da se bo začelo malo po zadnjem kadru tega filma. Odpeljali se bomo po malem levem odcepu v svet Oz in o tem, kako začenja nekako sanjati o zapolnitvi potencialnega vakuuma moči, ki morda obstaja."

Farrell je bil na gala prireditvi v Palm Springsu nagrajen za svoje delo v filmu Martina McDonagha Duše otoka, za katerega mu je filmski festival podelil nagrado Desert Palm Achievement Award, še poroča Variety.