Z vlogo na londonskem odru je razburjal predvsem zaradi golote in temačne tematike. Foto: Reuters
Z vlogo na londonskem odru je razburjal predvsem zaradi golote in temačne tematike. Foto: Reuters
Prizor iz filma Harry Potter in dvorana skrivnosti
Filmi o mladem čarovniku so studiu Warner Bros prinesli bajen zaslužek. Foto: Kolosej

17-letni Radcliffe, ki je navdušil s kontroverzno vlogo konjarja v igri Equus na londonskem odru, je izdal, da se veseli snemanja prizora smrti mladega čarovnika. Igralcu je v nekem intervjuju "ušlo" še, da se bo v zgodbo vrnil ravnatelj Bradavičarke Albus Dumbledore, čeprav naj bi bil mrtev.

Govorice o tem, da bo Harry v zadnji, sedmi knjigi o mladem čarovniku, ki bo izšla poleti, umrl, so vse glasnejše, pisateljica Joanne Rowling pa skrivnost o zapletu skrbno čuva. A Radcliffe je za nemško izdajo revije Vanity Fair povedal: "Veselim se prizora smrti. Bilo bi krasno, če bi lahko to odigral."

Daniel bo Harry do konca
Kot je znano, je Radcliffe s studiem Warner Bros podpisal pogodbo o igranju tudi v zadnjih dveh filmih o Harryju Potterju (Harry Potter - Polkrvni princ in Harry Potter and the Deathly Hallows). Britanski mediji so predtem sicer poročali, da je Radcliffova pojavitev v igri Equus (del vloge je tudi golota, tematika igre pa je zelo temačna) razburila Warner Bros, pod okriljem katerega so nastale tudi prve štiri megauspešnice o Harryju Potterju, ki so od leta 2001 prinesle kar 3,5 milijarde dolarjev zaslužka, in da morda vloge zato ne bo mogel ponoviti.

Radcliffe je namignil še, da bo knjiga Harry Potter in The Deathly Hallows v trgovine prišla že 7. julija (dva tedna pred načrtovanim datumom izida), 13. julija pa v kina prihaja filmska različica knjige Harry Potter - Feniksov red.