Woody Allen se podaja v svet španskega temperamenta. Foto: Reuters
Woody Allen se podaja v svet španskega temperamenta. Foto: Reuters
Woody Allen
Naslov novega projekta Woodyja Allena še ni znan. Foto: EPA

Po filmih Match Point in Scoop bo to že tretji film, ki ga režiser ne bo mogel posneti v Velikem jabolku, saj je tokrat pogodbo podpisal s Španci. Z njo se je zavezal, da bo filmsko ekipo zbral v Barceloni, v Španiji pa naj bi izbral tudi igralce, umetniško ekipo in tehnične delavce. Naslov filma še ni znan, prav tako se ne ve, kakšne zaplete bo tokrat skušal reševati nevrotični režiser, ob podpisu pogodbe so izdali le, da naj bi bil izdelek končan pred koncem leta 2007.

Leta ga niso izmodrila
Allen, ki je 1. decembra praznoval svoj 70. rojstni dan in v enem od intervjujev po jubileju povedal, da ni prav nič pametnejši in da je nezadovoljen z večino svojih filmov, bo tako dobil novo priložnost, da ustvari film, ki bi mu bil po volji.

Se bo znašel brez svoje muze?
Če se je s pogodbo res obvezal, da bo igralce nabral med domačimi umetniki, pa se bo vsaj za nekaj časa prekinilo sodelovanje s Scarlett Johansson, ki velja za njegovo novo muzo. Mlada ameriška igralka zdaj z režiserjem predstavlja eksistencialni triler Match Point, pred kamerami pa jo Allen vodi tudi v filmu Scoop. V njem jo pošlje v London, kjer se kot študentka zaplete v zapleten umor.