Za vlogo Jona Snowa je bil Harrington nominiran za zlati globus, dvakrat za emmyja in dvakrat za nagrado po izboru kritikov. Foto: HBO
Za vlogo Jona Snowa je bil Harrington nominiran za zlati globus, dvakrat za emmyja in dvakrat za nagrado po izboru kritikov. Foto: HBO
Po izteku Igre prestolov je imel Harrington samo nekaj manjših vlog, med drugim v Marvelovih Večnih. Foto: AP
Po izteku Igre prestolov je imel Harrington samo nekaj manjših vlog, med drugim v Marvelovih Večnih. Foto: AP

Igralka Emilia Clarke je v nedavnem pogovoru za BBC potrdila, da ji je Kit Harrington že pred časom zaupal, da se ima možnost vrniti k vlogi Jona Snowa, s katero je zaslovel. Tako Emilia Clarke kot Kit Harrington sta bila vseh osem sezon v osrednji igralski zasedbi krvave fantazijske uspešnice.

"Povedal mi je za to. Vem, da obstaja. In vem, da bo projekt uresničen," je povedala igralka. "Kolikor je meni znano, je avtor serije Kit – torej je pri projektu od samega začetka naprej. Kar boste gledali, bo, upajmo, torej imelo pečat Kita Harringtona."

Martin pomaga pri zgodbi, ni pa scenarist
George R. R. Martin
, avtor knjižne serije Pesem ledu in ognja, po kateri je bila Igra prestolov posneta, je 23. junija v objavi na svojem blogu potrdil, da razvijajo serijo z delovnim naslovom Snow. Martin bo pri projektu sodeloval v enaki meri, kot sodeluje pri vseh spin-off vsebinah Igre prestolov. Menda se je s Harringtonom in preostalo ekipo sestal na svojem domu v Santa Feju, da so skupaj "predelali" zgodbo serije.

"Da, Kit Harrington je bil tisti, ki nam je predstavil idejo," piše Martin. "Ne morem vam povedati imen scenaristov in koordinatorjev posameznih epizod, ker to še ni bilo odobreno za objavo, ampak tudi njih je pripeljal Kit – fantastični so."

Kateri liki se vračajo?
Serija Igra prestolov se je končala z izgonom Jona Snowa iz Zahodnjega z implikacijo, da bo drugje začel novo življenje. Najbrž je logično sklepati, da bo nova serija rdečo nit nadaljevala s Snowovimi dogodivščinami z Divjaki.

Sorodna novica Hiša zmaja, predzgodba Igre prestolov, prihaja v avgustu

Če bomo nadaljevali takoj po zadnji sezoni izvirne serije, je čisto mogoče, da bi se v zgodbo vrnili tudi drugi stari znanci, denimo Jonovi polsestri Arya Stark (Maisie Williams) in Sansa Stark (Sophie Turner). Za Daenerys (Emilia Clarke) bi bilo to malo težje, saj je na koncu umrla – sicer pa igralke repriza vloge niti ne zanima več. "Ne, mislim, da ne," je za BBC povedala na vprašanje, ali bi jo zanimalo spet upodobiti kraljico zmajev.

Za Daenerys ni prostora v Hiši zmajev
Še preden bomo dobili pred oči serijo o Jonu Snowu, pa se v Zahodnje vračamo s predzgodbo Igre prestolov – s Hišo zmaja. Dogajanje bo postavljeno v čas 200 let pred peripetijo prvotne serije; prva epizoda bo premiero doživela 21. avgusta.

"Hudičevo čudno bo," je svoje občutke o novi seriji povzela Clarke. "Serijo bom gledala s svežimi očmi, ker se dogaja miljavžent let pred našo – tako da bo občutek čisto drug."