Ob filmu se bodo lahko gledalci nasmejali prihodnje leto. Foto: RTV SLO
Ob filmu se bodo lahko gledalci nasmejali prihodnje leto. Foto: RTV SLO
Še vedno si je vsak del ogledalo skoraj 10 milijonov Američanov.

Filmski studio 20th Century Fox je namreč pred začetkom predvajanja njihovega novega celovečernega animiranega filma ponudil 25 sekund dolg posnetek, ki razkriva nekaj podrobnosti, kako bo izgledala filmska različica serije Simpsonovi. Premierno bodo Homer, Bart, Marge, Maggie in Lisa na velikih platnih v ZDA zaživeli 27. julija prihodnje leto.



Od kratkih risank do filma
Serija Simpsonovi, ki je stopila v 17. sezono, je postala televizijska oddaja, ki jo v ZDA največ let predvajajo v najbolj gledanem terminu. Vse skupaj se je začelo z nizom kratkih risank v času oddaje The Tracey Ullman Show leta 1987, v obliki polurne serije pa je družina Simpson prvič zaživela na televizijski mreži Fox decembra leta 1989.

Bolj kot Bart je zanimiv Homer
Sprva se je zgodba risanke osredinjala na desetletnega Barta Simpsona, ki razgraja naokrog, se vozi z rolko in spravlja ob pamet svojo učiteljico iz četrtega razreda. Nato pa se je začela zgodba vse bolj razvijati okoli njegovega očeta Homerja, ki je zaposlen v jedrski elektrarni in svoje pogoste napake pojasni preprosto z "D'Oh!" Njemu dela družbo še prijazna in razumevajoča žena Marge, znana po svoji visoki frizuri, vse skupaj pa začinita še hčerki - Maggie, tiha opazovalka vsega dogajanja, in čudežni otrok Lisa.

Nikoli dolgočasna družina privabi pred televizijske sprejemnike v ZDA vsak teden 9,6 milijona gledalcev, kar je sicer nekoliko manj kot pred nekaj leti, a kljub temu ostaja najbolj priljubljena tovrstna serija na svetu.