Film o težavah družbe prihodnosti. Foto:
Film o težavah družbe prihodnosti. Foto:

Gre za knjigo, ki jo je napisala Lois Lowry, zgodba dela The Giver (Dajalec) pa pripoveduje o dvanajstletniku, ki živi v idilični družbi nekje v naši prihodnosti. Idilo, življenje brez težav, so si v družbi, v kateri odrašča Jonas, zagotovili tako, da so iz vseh ljudi izbrisali vse spomine na človeško preteklost, dečkovo življenje pa se postavi na glavo, ko izve, da bi on moral postati t. i. Dajalec.

Dajalec je namreč tisti izbranec, ki v sebi hrani popolno paleto človeških občutij. Gre za film, ki ga bodo posneli pod okriljem podjetja Walden Media, njegov direktor Alex Schwartz pa je ob predstavitvi projekta dejal, da gre za literarno mojstrovino Lowryjeve, kar po njegovem mnenju dokazuje tudi vrsta nagrad, ki jih je pisateljica prejela za svojo knjigo, pred člani sedme sile pa je Schwartz tudi obljubil, da se bodo potrudili, da bodo besedilo na platno prenesli tako, da bo prišlo do izraza v vsej svoji globini in da se bo dotaknilo gledalcev, tako kot se je knjiga svojih bralcev.

Režiser snema tudi vojno dramo
Perelman je pred kratkim začel snemanje filma Truce, vojne drame, ki bo gledalce popeljala v začetek prve svetovne vojne, zgodba pa bo osredinjena na britanske vojake, ki ob božiču s svojimi sovražniki sklenejo enodnevno premirje.