Slavni britanski glasbenik velja za precej nedostopno in težavno osebnost. Foto: EPA
Slavni britanski glasbenik velja za precej nedostopno in težavno osebnost. Foto: EPA
The Smiths
V 80. letih so odločilno zaznamovali britansko in s tem svetovno glasbeno prizorišče.

Konec junija so peresa ameriške glasbene revije preverjala, kakšne so možnosti za vrnitev nekaterih legendarnih skupin na glasbeno prizorišče. V oči so ji padli tudi The Smiths, za katere je zapisala, da Morrisseyja prav nič ne vleče nazaj v skupino. Upanja, da se vendarle motijo, je sedaj razblinil še basist skupine Andy Rourke, ki pravi, da je Morrisseyja nemogoče kontaktirati, kaj šele, da bi ga zvabili k ponovni združitvi.

Rourke še dodaja, da je pevec nedosegljiv, komunicira pa zgolj preko poštnih kartic. "Vendar menim, da čas celi vse rane in lahko spremeni naš pogled na druge," je pojasnil oboževalcem, ki jim je še namignil, da bodo morali najprej razčistiti stvari med seboj, preden se bodo lahko pogovarjali o ponovni združitvi.

Začelo se je po odhodu Johnnyja Marra
Rourke se je novinarjem zaupal na predstavitvi dokumentarnega filma Inside The Smiths, v katerem Joyce med drugim priznava, da je po odhodu kitarista Johnnyja Marra spoznal, kako težka oseba je lahko Morrissey. Po dokumentarcu sodeč je Joycea "streznila" Morrisseyeva izjava, ko so nekega dne sedeli pri kosilu. Joyce se spominja, kako mu je Morrissey namignil, da se morata pogovoriti in tako sta se umaknila na samo, kjer ga je vprašal, kdo so vsi ti ljudje, s katerimi jedo. "Producent, tehnik, basits, kitarist in jaz," mu je pojasnil Joyce. "Nočem jesti skupaj s temi ljudmi," je odvrnil Morrissey in dodal, naj jim reče, da se poberejo.

V dokumentarec so vključene tudi izjave članov skupin Kaiser Chiefs in Buzzcocks ter Marka E. Smitha.