Bil je že nenavaden možakar s škarjami namesto rok, Ed Wood, nazadnje nori Klobučar, sedaj pa se bo Johnny Depp ob Timu Burtonu prelevil še v vamprija. Foto: EPA
Bil je že nenavaden možakar s škarjami namesto rok, Ed Wood, nazadnje nori Klobučar, sedaj pa se bo Johnny Depp ob Timu Burtonu prelevil še v vamprija. Foto: EPA
Johnny Depp
Johnny Depp bo še enkrat ponovil vlogo kapitana, no, roko na srce, gusarja, Jacka Sparrowa, v novem nadaljevanju Piratov s Karibov.

Tudi v zasebnem življenju dobra prijatelja, igralec Depp in režiser Burton, sta vse od filma Edward Škarje v 90. letih do nedavne Alice v Čudežni deželi večkrat združila moči, zdaj pa se bo 'temačni' režiser lotil še priredbe priljubljene televizijske nadaljevanke iz šestdesetih let Dark Shadows (Temne sence). Johnny Depp bo upodobil osrednji lik, vampirja Barnabasa Collinsa, obdanega z obveznimi čarovnicami, volkodlaki in duhovi. Po tem, večkratnem prelaganju zaradi drugih projektov začetka snemanja je ta zdaj napovedan za april prihodnje leto.
Pod scenarij se podpisujeta avtor romana Pride and Prejudice and Zombies (Prevzetnost in pristranost in Zombiji) Seth Grahame-Smith in scenarist Brutonovega filma Velika riba John August. Skrb za glasbeni del pa je Burton naložil prav tako svojemu dolgoletnemu sodelavcu Dannyja Elfmana.
Filmski projekti 'kapitana Jacka'
Sicer pa ljubiteljem Johnnyja Deppa ni treba biti v strahu, da ga predolgo ne bi videli na filmskem platnu, saj je trenutno v produkciji novo nadaljevanje Piratov s Karibov s podnaslovom On Stranger Tides, 1. decembra pa bo premiero doživel tudi vohunski film The Tourist, v kateri igra - po govoricah sodeč, na nesrečo njegove sopotnice Vanesse Paradis - z Angelino Jolie. V kinematografih bomo igralca gledali oziroma poslušali tudi v animiranem filmu Gora Verbinskega Rango (premiera je napovedana za marca prihodnje leto) in v The Rum Diary, ki temelji na zgodbi Hunterja S. Thompsona. Depp naj bi v svoj urnik poskušal stisniti še Triple Frontier režiserke Kathryn Bigelow in Snow White and the Huntsman Ruperta Sandersa.
Tudi Tim Burton se ne dolgočasi. Trenutno je zaposlen s celovečernim animiranim filmom Frankenweenie, ki temelji na njegovem kratkem filmu, premiero pa je napovedal za marec 2012.