Nastop v  seriji filmov Umazani Harry je Clintu Eastwoodu prinesel vrsto skoraj fanatičnih oboževalcev. Foto:
Nastop v seriji filmov Umazani Harry je Clintu Eastwoodu prinesel vrsto skoraj fanatičnih oboževalcev. Foto:
Clint Eastwood
Clint Eastwood v zadnjih letih raje stoji za kamero kot pred njo. Foto: EPA

In to se bo tudi zgodilo. Clint Eastwood, ki je z zlikovci neusmiljenega inšpektorja Umazanega Harryja Callahana odigral v petih filmih, bo svoj glas in podobo svojega mladostnega telesa posodil za izdelavo lika računalniške igrice Umazani Harry. Prvič pa se bosta z Umazanim Harryjem iz oči v oči srečala Gene Hackman in Laurence Fishburne, ki bosta "odigrala" vlogi policijskega polkovnika Ala Bresslerja in prečastitega Carltona Claya.

Če lahko, film izdaj še enkrat
Z igrico pa zgodba o Umazanemu Harryju še ne bo pri koncu. Na trg bo prišel tudi paket DVD-jev s peterico računalniško obdelanih filmov, ki jih je Clint Eastwood posnel med letoma 1972 in 1988. Danes 76-letni Eastwood je bil pravzaprav najbolj zvesti član ekipe filmov o Umazanem Harryju. Režiserji so se menjavali kot po tekočem traku, sam pa je v prav vseh filmih odigral naslovno vlogo in enkrat – pri snemanju filma Sudden Impact iz leta 1983 - je celo sam prevzel vlogo režiserja. Med režiserje zgodb o eni od filmskih ikon so se sicer vpisali še Don Siegel, ki naj bi z delom pri povsem prvem filmu o Umazanem Harryju opravil tudi najboljše delo med peterico režiserjev, Ted Post (Magnum Force), James Fargo (The Enforcer) in Buddy van Horn (The Dead Pool).

"Dodana vrednost" filmov
Družba Warner Bros zagotavlja, da denarja ne misli služiti le z "zloščenimi" posnetki filmov, temveč da bo nova izdaja serije filmov prinesla tudi še nikoli objavljene posnetke. Se vam zdi, da ste zgodbo poznate? Seveda, po vzoru številnih drugih filmskih družb bodo Warnerjevi sodelavci malo pobrskali po arhivih in filmom dodali še posnetke s snemanj ter komentarje Clinta Eastwooda in drugih članov ekip filmov o Umazanem Harryju.

Warnerjev predstavnik Jeff Baker seveda govori o velikem poslanstvu družbe, ki se je odločila z znamenitimi filmi seznaniti mlade generacije. Te si Clinta Eastwooda ne morejo niti zamisliti kot strumnega črnolasega mladega policista, ki strogo strmi v svojo žrtev.