Moses J. Moseley (1990–2022). Foto: IMDb/zajem zaslona
Moses J. Moseley (1990–2022). Foto: IMDb/zajem zaslona

Smrt Mosesa J. Moseleyja so potrdili pri agenciji Avery Sisters Entertainment, ki ga je zastopala. Igralčevo truplo so v preteklem tednu odkrile oblasti v Stockbridgeu v Georgii, navaja Variety.

Leta 1990 v Aiknu v Južni Karolini rojeni Moseley se je z manekenstvom in igralstvom začel ukvarjati leta 2010. Odigral je nekaj manjših vlog v filmih, v katerih njegovo ime ni bilo navedeno. Med drugim so bili to celovečerci, kot so Vesel hrup (Joyful Noise) iz leta 2012, Igre lakote: Kruto maščevanje (The Hunger Games: Catching Fire) iz leta 2013 in Pripravnika (The Interns), ki je bil prav tako posnet leta 2013.

Postapokaliptične televizijske serije
Moseley je do svoje najvidnejše vloge prišel leta 2012, ko se je pridružil igralski ekipi serije Živi mrtveci (The Walking Dead), v njej pa se je pojavljal do leta 2015. Serijo od leta 2010 snemajo pod okriljem AMC-ja, pri čemer je bila 11. in hkrati zadnja sezona na ogled avgusta lani.

Vlogi v Živih mrtvecih so sledile še stranske vloge v priljubljenih serijah, kot so Varuhi (Watchmen), Zgodbe (Tales), Ameriška duša (American Soul) in Kraljica juga (Queen of the South).

Nastopil je tudi v romantični komediji Loose Screws (2016), komični grozljivki Attack of the Southern Fried Zombies (2017) in grozljivki Doll Murder Spree (2017). V prihodnosti ga bo mogoče videti tudi v grozljivkah Hank in Descending, ki sta trenutno v postprodukciji.

Prijavljen kot pogrešana oseba
Po pisanju portala TMZ je igralca kot pogrešanega prijavila njegova družina na začetku tega tedna.

"S težkim srcem izrekamo iskreno in globoko sožalje družini in prijateljem igralca Mosesa J. Moseleyja. Resnično smo žalostni. Za tiste, ki so ga poznali, je bil najprijaznejša, najbolj radodarna oseba, kar ste jih kdaj srečali. Zelo te bomo pogrešali! Počivaj v nebesih!" sta v imenu svoje agencije Avery Sisters Entertainment zapisali Gerre in Demie Avery.

Tudi AMC se je Moseleyju poklonil na Twitterju na strani serije Živi mrtveci z objavo njegove fotografije in besedami sožalja, namenjenimi njegovim družinskim članom.