Joe E. Tata leta 2019. Foto: Getty Images
Joe E. Tata leta 2019. Foto: Getty Images
"Nat" je bil lastnik klasičnega ameriškega dinerja Peach Pit, v katerem so se gimnazijci družili in tudi delali. Foto: IMDb

Igralčeva hčerka Kelly Tata je vest o očetovi smrti potrdila na strani kampanje GoFundMe, ki jo je letos začela za pomoč pri njegovi negi. "Oče in jaz bova večno hvaležna za ljubezen in podporo družine, prijateljev in oboževalcev." Uradno vzroka smrti ni navedla, toda igralcu so že leta 2018 diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen.

Umrlemu kolegu se je na družbenih omrežjih poklonilo več soigralcev iz svojčas kultne serije, med njimi Ian Ziering. "Joey je bil resnično legenda, spominjam se ga še iz serije Rockford Files z Jamesom Garnerjem, leta, preden sva sodelovala pri 90210," je zapisal. "Večkrat je bil eden od zlikovcev v ozadju v izvirni seriji o Batmanu. Eden najbolj veselih ljudi, s katerim sem kdaj delal, bil je radodaren s svojo dobrosrčnostjo in modrostjo. Čeprav je bil lokal Peach Pit samo kulisa, se nam je večkrat zdelo, da je bil prizorišče šova Joeja E. Tate."

Igralec je v dolgoletni karieri igral vloge v nadaljevankah Batman, Lost In Space, The Outer Limits in Mystery Girls, kar je bila leta 2014 tudi njegova poslednja igralska vloga. Nat je bil v desetih sezonah žajfnice Beverly Hills, 90210, med letoma 1990 in 2000. Pozneje se je v isti vlogi vrnil še v spin-off seriji leta 2008.

"Nat je bil ljubeča očetovska figura za mulce z gimnazije West Beverly," je Kelly Tata zapisala o svojem očetu. "V resničnem življenju je moj oči Joey iskren, prijazen in resnično neverjeten oče."