Tudi v drugem delu filma Seks v mestu bodo poleg štirih glavnih igralk na platnih kraljevale izbrane obleke - kostumografinja bo tudi tokrat Patricia Field - in čevlji z vrtoglavo visokimi petami. Foto: WB
Tudi v drugem delu filma Seks v mestu bodo poleg štirih glavnih igralk na platnih kraljevale izbrane obleke - kostumografinja bo tudi tokrat Patricia Field - in čevlji z vrtoglavo visokimi petami. Foto: WB

Sarah Jessica Parker je obljubila, da se bodo v nadaljevanju filma Seks v mestu zgodile "osupljive stvari". "Minili sta dve leti in v dveh letih se lahko zgodijo osupljive stvari - stvari, za katere si ne bi nikoli mislil, da se bodo zgodile," pove v napovedniku za drugi del "Seksa", ki se je (končno, vzklikajo navdušenci, no, predvsem navdušenke) pojavil na spletu. V vlogi newyorške kolumnistke Carrie Bradshaw Parkerjeva nato skrivnostno nadaljuje: "A ko misliš, da si videl že vse, spoznaš, da nisi videl še ničesar."

"Včasih pač moraš kam pobegniti z dekleti"
Dolgo pričakovani napovednik se začne s posnetki New Yorka iz zraka, v ozadju pa se vrti skladba Empire State Of Mind, plod sodelovanja Jay-Z-ja in Alicie Keys. Nato Carrie v beli obleki (moda bo seveda tudi v drugem filmu, ki sledi uspešni TV-seriji, ki je nastala po knjižni predlogi, imela pomembno vlogo) in z velikimi sončnimi očali stopi iz razkošne stanovanjske hiše, v kateri prebiva z izbrancem Živino (Chris Noth), Charlotte (Kristin Davis) uživa v materinstvu s hčerjo, Samantha (Kim Cattrall) pa se (kot po navadi) spogleduje z mlajšim postavnim moškim. O spremembah v Mirandinem (Cynthia Nixon) življenju ne izvemo kaj dosti.

Napovednik se konča z izrekom: "Včasih pač moraš kam pobegniti z dekleti." Slavna četverica se bo v nadaljevanju odpravila na potovanje, tako v preteklost, natančneje v modno razvpita 80., kot je bilo mogoče razbrati s fotografij, ki so nastala med snemanjem filma, kot v afriško puščavo, natančneje v Maroko. V filmu pa se bo menda (končno) zgodila tudi poroka - a čigava?

Seks v mestu 2 v kinematografe prihaja 28. maja 2010. Šele, bodo zdaj zavzdihnile navdušenke. Za zdaj pa si lahko, da bo čakanje malo lažje (ali še težje?), ogledate napovednik.