Med nominiranci je tudi Peter Poles. Foto: RTV SLO
Med nominiranci je tudi Peter Poles. Foto: RTV SLO
V oddaji Hri-bar je gostoval tudi predsednik države. Foto: RTV SLO
Omar Naber
Omar je nominiranec za najboljšega glasbenega izvajalca. Foto: RTV SLO

V konkurenci za najboljšo televizijsko oddajo so Odmevi, Tistega lepega popoldneva (oboje TVS) in E+, za viktorja za tv-osebnost leta se potegujejo Lado Bizovičar, Peter Poles, ki ju lahko gledamo na programih nacionalne televizije, in Jože Činč, za viktorja za najboljšo televizijsko informativno oddajo pa so v konkurenci Studio City, Odmevi (TVS) in 24 ur (POP TV).

Otroški in mladinski ter zabavni
program brez konkurence

Vse nominirane oddaje za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo so nastale pod okriljem Televizije Slovenija - gre za oddaje Knjiga mene briga, Male sive celice ter Jasno in glasno, enako pa velja tudi za kategorijo najboljših zabavnih televizijskih oddaj, kjer so nominirane Hri-bar, Čez planke in Tistega lepega popoldneva. Za naziv najboljšega voditelja zabavne tv-oddaje pa se bodo pomerili Sašo Hribar, Peter Poles in Lado Bizovičar.

Kdo je bil najbolj opazen?
Med voditelji informativnih oddaj se bodo za kipce, ki jih podeljuje Akademija Viktor, pomerili Slavko Bobovnik, Marcel Štefančič ml. in Matjaž Tanko, med nominiranci za obetavno medijsko osebnost pa najdemo Majo Roš, Anžeja Dežana in Uršo Jerkič. V kategoriji najboljših glasbenih izvajalcev se bodo za viktorje borili Siddharta, Omar Naber in Neisha.

Za naziv najboljše dokumentarne oddaje so nominirani Photo: Joco Žnidaršič, Kratka zgodovina časa in Američanka, za najboljšo igrano tv-oddajo ali televizijski film so v konkurenci Življenje kot v filmu, Želim vse in Naša mala klinika, radijska osebnost lahko postane Dejan Vedlin, Robert Pečnik Pečo ali Marko Potrč, za naziv najboljše radijske postaje pa so nominirani Radio HIT, Radio City in Postaja center. Nagrade bodo podelili 18. marca v ljubljanskem Cankarjevem domu, prireditev pa bosta vodila igralca Jernej Šugman in Janez Škof.