Foto:
Foto:
Mojca Širok je drugič zapored prejela viktorja za voditelja informativne tv-oddaje.
Nagrajena sta bila tako Mario kot Ana Liza.
Jurij Souček je dobil viktorja za življenjsko delo.

Akademija Viktor je ustvarjalcem nacionalne radiotelevizije podelila strokovne viktorje v šestih od osmih kategorij. Ustvarjalcem, ki sodelujejo s TV Slovenija, sta šla tudi viktorja za posebne dosežke, in sicer za ustvarjanje likov v oddaji Hri-bar in oblikovanje lika Ana Liza. Bralci revije Stop, ki so odločali o dobitnikih popularnih viktorjev, pa so jim namenili dve nagradi: za tv-oddajo in tv-voditelja. Prestižnega viktorja za življenjsko delo je dobil igralec Jurij Souček.

Oddaja Tistega lepega popoldneva je dobila strokovnega viktorja za zabavno oddajo ter dva viktorja popularnosti - za tv-oddajo in Lado Bizovičar za tv-voditelja. Najboljša tv-voditeljica informativne oddaje je postala Mojca Širok, voditelj zabavne oddaje pa Mario Galunič. Viktorja za obetavno medijsko osebnost sta prejela Slon in Sadež. Akademija Viktor je nagrado za najboljšo otroško in mladinsko oddajo namenila oddaji Knjiga mene briga, za dokumentarno oddajo pa oddaji Kocbek - pesnik v pogrezu zgodovine. Za informativno oddajo je po sedemletni prevladi Odmevov kipec prejela oddaja 24 ur, za igrano oddajo pa Naša mala klinika.

Vox populi

Viktorje popularnosti so podeljevali v petih kategorijah. Kot že omenjeno, je nagrado za najboljšo tv-oddajo dobila oddaja Tistega lepega popoldneva, kipec za tv-osebnost pa eden njenih voditeljev Lado Bizovičar. Svojega prvega viktorja za radijsko osebnost je dobil Marko Potrč, med radijskimi postajami pa je poslušalcem najbolj všeč radio City. Med glasbenimi osebnostmi so bralci revije Stop največ glasov namenili skupini Siddharta, ki je nagrado namenila vsem glasbenim ustvarjalcem, ki dvigajo raven kakovosti slovenske glasbe.

Posebni dosežki preteklega leta
Viktorja za posebne dosežke so prejeli skupina Sekvenca, d. d., za oblikovanje likov v oddaji Hri-bar ter Nataša Tič Ralijan in Gašper Tič za ustvarjanje lika Ane Lize v oddaji Spet doma.

Nagrada za življenjsko delo
Lanska dobitnica nagrade za življenjsko delo Elza Budau je nagrado za življenjsko delo izročila Juriju Součku, ki ga številne generacije poznajo po Miškolinu, Pipiju in Melkijadu, 40 zelenih slonih ter vlogah v številnih gledaliških predstavah in filmih, med katerimi so bili Waitapu, Trenutki odločitve, Družinski dnevnik in Čarovnik Ujatata.

Občinstvo sta zabavala Deva in Zmago
Med podeljevalci, glasbenimi gosti, nominiranci in dobitniki sta letos krmarila Pia Zemljič in Bojan Emeršič kot Deva Gita in Zmago Batina, ki sta imela težko nalogo naslediti lanska voditelja Tjašo Železnik in Jurija Zrnca. Slednji se je Emeršiču tudi letos na koncu pridružil na odru kot pujsek Edi.

Prireditev so tako kot lani popestrili večinoma skeči voditeljev, glasbenih gostov pa ni bilo veliko. Najtežje pričakovan je bil nastop Natalije Verboten, ki se je ob skupini Šank Rock predstavila v rockerski podobi, presenetil pa je tudi duet Andraža Hribarja in Regine, ki sta interpretirala glasbo iz muzikala Fantom iz opere. Bolj ali manj posrečeni so bili tudi vložki podeljevalcev, med katerimi so bili Tina Maze, Omar Naber, Trkaj, Saša Lendero, Tomaž Domicelj, Miha Šalehar, Matjaž Tanko in Živa Vadnov.