Freida Pinto bo že v svojem drugem filmu nastopila ob velikih hollywoodskih zvezdnikih, kot sta Anthony Hopkins in Josh Brolin. Foto: EPA
Freida Pinto bo že v svojem drugem filmu nastopila ob velikih hollywoodskih zvezdnikih, kot sta Anthony Hopkins in Josh Brolin. Foto: EPA
Woody Allen
Woody Allen se iz sončne Španije vrača v deževno Britanijo, kjer si bo za kuliso naslednjega filma še enkrat izbral London. Foto: EPA
Zadnji udarec
Pred šitirmi leti je Woody Allen v Londonu snemal dramo Zadnji udarec, v katerem je nastopala Scarlett Johansson. Foto: EPA

Potem ko je nazadnje v Španiji snemal film Ljubezen v Barceloni, se ameriški filmar znova vrača v London, kjer se bo to poletje lotil snemanja nove komedije. Ta je zaenkrat še brez naslova, poleg 24-letne igralke Pintove, pa je vloge razdelil med Naomi Watts, Anthonyja Hopkinsa in Josha Brolina.

Hvala, Danny Boyle
O vlogi je Pintova že spregovorila v ameriški oddaji Today. "Ja, začnemo julija. Tako da, hvala Danny Boyle, da si mi omogočil odskočno desko." Prav to velja tudi za nekatera druga Allenova sodelovanja z igralkami, ki so jo po nastopu v njegovih filmih pogosto mahnile med oskarjeve nominiranke.
Letos se je to zgodilo Penelope Cruz, ki se je ob prevzemu oskarja za igralko v stranski vlogi zahvalila režiserju, da ji je zaupal vlogo v filmu Ljubezen v Barceloni. Pripisala pa mu je tudi zasluge, da je v vseh teh letih napisal ene najlepših ženskih likov.

V New Yorku živeči trikratni oskarjevec in 17-kratni nominiranec za to prestižno filmsko nagrado je poleg Cruzove do kipca "pomagal" še Miri Sorvino (Mighty Aphrodite) in Dianne Wiest (Hannah and Her Sisters in Bullets Over Broadway), medtem ko je Diane Keaton, ki je igrala v kar nekaj Allenovih izdelkih, oskarja osvojila za Annie Hall.

Freida Pinto izrinila Scarlett Johansson?
V zadnjih letih se je kot Allenova nova muza omenjala Scarlett Johansson, ki je pred filmom Ljubezen v Barceloni leta 2005 igrala še v Zadnjem udarcu, kjer je za kuliso služil London. Na podlagi najnovejših igralskih pogodb pa nekateri že domnevajo, da je na Scarlettino mesto stopila prav indijska igralka Pintova in da je nov film le začetek daljšega sodelovanja, poroča The Independent.

Z Bradom Pittom po rdeči preprogi
Le nekaj dni pred oskarji je Pintova priznala, da se kar malo boji nenadne slave. "Precej stresno je pomisliti, da se bom stopala po rdeči preprogi in dihala isti zrak kot Brad Pitt in Angelina Jolie, tako da se počasi pripravljam na velik dogodek."

Za igralko, ki je v Revnem milijonarju upodobila Latiko, ki se zaljubi v glavnega junaka (Dev Patel), je bila to prva filmska vloga. Hollywood pa je že navdušila s svojo igro in privlačnim videzom, ki naj bi ji zagotavljala lepo prihodnost v Los Angelesu.

Indijski gledalci so jo do zdaj lahko gledali na malih zaslonih, kjer je nastopala v oglasih za žvečilni gumi. V času, ko Revni milijonar pobira nagrado za nagrado, pa je podpisala pogodbo z agentko Hyldo Queally, ki zastopa zvezdnice, kot so Penelope Cruz, Kate Winslet, Cate Blanchett in Marion Cotillard.

M. K.