Zadnji posnetki Michaela Jacksona bodo konec oktobra za 14 ni preplavili kinodvorane po vsem svetu. Foto: EPA
Zadnji posnetki Michaela Jacksona bodo konec oktobra za 14 ni preplavili kinodvorane po vsem svetu. Foto: EPA
Andy Warhol: Michael Jackson
Za kakšno vsoto je novi lastnik kupil Warholov portret Michaela Jacksona, dražilci niso želeli razkriti. Foto: Reuters

Kot napoveduje studio Sony Pictures, bo film s posnetki zadnjih Jacksonovih priprav na turnejo, ki jih je prekinila nenadna smrt glasbenika, premierno predvajan 28. oktobra. Premiero filma z naslovom This Is It so tako zaradi nestrpnega povpraševanja oboževalcev 'kralja popa' določili dva dneva pred prvotno načrtovanim datumom.

Jackson, kot ga še nismo videli
Kot je znano, se z režijo filma ukvarja Kenny Ortega, sicer koreograf, ki je Jacksona pripravljal na veliko vrnitev na oder v londonski areni O2. Ortega si je zamislil kot vpogled v zakulisje Jacksonovih priprav na turnejo, izdelek pa označil za 'Michaelovo darilo svojim oboževalcem.' Ponudil bo 'zasebni, ekskluzivni pogled' v svet 'ustvarjalnega genija' in, kot še obljublja, ga bodo gledalci prvič videli 'tega velikega umetnika pri delu'.

"Gre za surove, čustveno nabite, ganljive in močne posnetke, ki kažejo na njegovo interakcijo s sodelavci pri turneji This is It, ki jih je osebno izbral, da mu pomagajo pri tem velikem projektu," še pojasnjuje Ortega.

Sony naj bi za filmske pravice odštel 60 milijonov dolarjev, film pa naj bi črpal iz več kot sto ur trajajočih posnetkov, ki so med aprilom in junijem nastali v Los Angelesu.

Naval na vstopnice za dunajski koncert
Pevcu, ki je umrl 25. junija, se bodo poklonili tudi 26. septembra, ko se bo na Dunaju zgodil velik koncert s številnimi nastopajočimi zvezdniki. Zanimanje za dogodek, ki ga organizira Michaelov brat Jermaine, je tako veliko, da se je več kot pol ure, preden so začeli prodajati vstopnice, koncertna spletna stran podrla, saj je nanjo želela dostopiti takšna množica ljudi.

Jackson v barvah Andyja Warhola
Michael Jackson je bil v zadnjem času v središču pozornosti tudi na dražbah likovnih del. Glasbenikov portret, ki ga je ustvaril mojster pop arta Andy Warhol, so prodali na dražbi v New Yorku. A za kakšen znesek, dražitelji niso želeli razkriti. Kot se govori, naj bi novi lastnik za portret odštel milijon dolarjev, a lastnica newyorške galerije Vered Janet Lehr tega ni komentirala.

Povprečna cena za Warholova dela na dražbi se giblje okoli 17 milijonov dolarjev, največ pa so iztržili za umetnikovo delo Trčenje zelenega avta (Goreči zeleni avto I), in sicer 71 milijonov dolarjev. Warholov portret hollywoodske dive Marilyn Monroe z naslovom Lemon Marilyn so prodali za 28 milijonov dolarjev. Warhol je Jacksona ovekovečil leta 1984, portret pa je bil naročen, da bi z njim proslavili rekordno prodajo albuma Thriller.

Družina je danes sporočila, da je pogreb Michaela Jacksona preložen na 3. september.