Damon Albarn se predstavlja v zasedbah Blur in Gorillaz. Foto: EPA
Damon Albarn se predstavlja v zasedbah Blur in Gorillaz. Foto: EPA

Glasbenik, ki ustvarja tudi v animirani skupini Gorillaz, bo tako poskrbel za novo igro, v kateri bo raziskoval različne glasbene kulture, ki so se razvile v raznih predelih Londona, kot sta na primer Ladbroke Grove in Notting Hill. Pevec bo pobrskal po zgodovini karnevala v Notting Hillu in razvoju raznih zasedb, med katerimi je tudi punkrock skupina The Clash.

Umetniški direktor londonskega narodnega gledališča Nicholas Hytner je ob tem povedal, da se je tako Damonu Albarnu ponudila priložnost, da še dodatno razvije svojo strast do različnih glasbenih zvrsti.

Zaposlenost na vseh koncih
Kot je že znano, se je glasbenik posvetil tudi pisanju prvega solističnega albuma., ki ga je začel snovati v Nigeriji. Glasbenik je v tem času precej zaposlen, saj ob tem piše še nove skladbe za skupino Blur, čas pa zahtevajo tudi obveznosti, povezane s promocijo albuma zasedbe Gorillaz. Damon je pred leti objavil samostojni album Mali Music, vendar bi ga težko označil za solistični album, saj so pri projektu sodelovali številni zahodnoafriški glasbeniki.