Axl Rose 'nabira minus točke' - končna ocena iz lepega vedenja bo kaj slaba. Foto: EPA
Axl Rose 'nabira minus točke' - končna ocena iz lepega vedenja bo kaj slaba. Foto: EPA
Axl Rose
Axl Rose niti za trenutek ne odloži sončnih očal. Ga je morda sram pogledati v oči ljudem, ki jih je užalil? Foto: EPA
Slash in Duff McKagen
Slash in Duff McKagen za nekdanjega kolega ne najdeta dosti lepih besed. Foto: EPA

Pevca, ki se ta čas mudi na turneji, na kateri nastopa pod imenom svoje nekdanje matične skupine Guns'n'Roses, so namreč danes zjutraj aretirali zaradi nasilnega vedenja in uničevanja hotelske lastnine. Axl je še enkrat dokazal, da 'izpita za pridobitev naziva genetlman' še dolgo ne bo opravil.



Črni oblaki zagrinjajo Oslo
Ker je Rose še vedno v priporu, tudi ni še povsem jasno, kaj se bo zgodilo s koncertom v Oslu, ki naj bi ga zloglasni zvezdnik izpeljal jutri, 28. junija. Če bo švedsko sodstvo Axla obsodilo nasilnega vedenja, lahko pevca doleti celo štiriletna zaporna kazen, v najboljšem primeru pa jo bo odnesel z denarno kaznijo.

Nekdanji kolegi so dozoreli
Zapisi o podobnih izpadih Axla Rosa so sicer že večkrat začinili strani časopisov in izpolnili minutažo televizijskih in radijskih poročil. Objestno vedenje je bilo pravzaprav skoraj zaščitni znak Axlove nekdanje druščine, članov skupine Guns'n'Roses. A to so bila leta ob koncu osemdesetih in začetek devetdesetih. Človek bi tako pričakoval, da se je tudi Axl Rose po vzoru svojih nekdanjih kameradov Slasha, Duffa McKagena in Matta Soruma nekoliko umiril. No, to so le pobožne želje upraviteljev hotelov, v katerih bo v nadaljevanju svoje turneje prenočil Axl Rose.

Slashevi 'tesni' stiki z Axlom
Nič manj kot do neznancev je Axl Rose 'pasji' tudi do svojih nekdanjih prijateljev. Tako vsaj pravi Slash, kitarist skupine Guns'n'Roses v njenem najbolj plodnem in uspešnem obdobju skupine ter sedanji član rockerskega kolektiva Velvet Revolver, ki smo ga imeli priložnost lani spoznati tudi pri nas. Slash je o Axlu spregovoril po tem, ko so se pojavile govorice o tem, da naj bi se kitarist nameraval pridružiti pevcu, ki zadnje čase prisega na nošenje sončnih očal in v kitke spletenih las. Po zanikanju zgoraj zapisanih natolcevanj je Slash vendarle priznal, da ima nekaj stikov z Axlom. Ti pa so očitno zares uborni. Slash je namreč dejal: "Iz prijaznosti sem Axlu lani poslal božično čestitko, ampak Axl nikoli ne odgovori." Axl torej ni osvojil še niti najbolj osnovnih načel bontona, kako naj bi torej lahko pričakovali, da se bo dobro odrezal pri stikih z nasprotnim spolom.