Slash, ki je iz levje grive naredil svoj zaščitni znak, je eden najboljših kitaristov v popularni glasbi. Foto: EPA
Slash, ki je iz levje grive naredil svoj zaščitni znak, je eden najboljših kitaristov v popularni glasbi. Foto: EPA
Koncert Velvet Revolver

Kaj bi Saul "Slash" Hudson torej storil, če bi na ekranu svojega mobilnika videl utripati ime Axla Rosa? Pravi, da bi slušalko dvignil, da pa se mu ne zdi zelo verjetno, da bi se to sploh zgodilo. Novinarjem je (užaljeno?) zaupal celo, da je Axlu v preteklosti pošiljal božične voščilnice, pa ni nikoli dobil nobenega odgovora.

Pravdanje za stare pesmi
Povedano drugače: Slash se nikakor ne namerava pridružiti nekdanjim tovarišem na odru. Pravzaprav je Rose marca letos, samo dva meseca pred začetkom turneje, vložil tožbo proti nekdanjemu kitaristu Gunsov Slashu, ker si je želel zagotoviti popolno lastništvo nad pesmimi Guns 'N' Roses. Njegova tožba naj bi bila odgovor na zahteve Slasha in basista Duffa McKagana, ki sta zahtevala delež od denarja, ki ga je skupina s starimi uspešnicami zaslužila še po svojem razpadu.

Ujetih ptičev tožba - o svobodi
Kitarist se te dni raje zbrano posveča svoji novi - a ne več tako mladi - zasedbi Velvet Revolver, ki snema svoj drugi album. Če bo dosegel uspeh njihovega prvenca Contraband iz leta 2004, bodo Velvet Revolver lahko več kot zadovoljni. Pevec Scott Weiland je nastajajoči album označil za "konceptualni projekt", Slash pa je postregel z obljubo, da bodo nove pesmi zvenele preprosto fenomenalno. Izbrali so tudi že naslov - Libertad (Svoboda) -, s katerimi so hoteli podčrtati, kaj je zanje v življenju najpomembnejše.

Slash si je od dela z Revolverji oddahnil le toliko, da je spisal glasbo za še čisto sveži film
The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Glasbenik pravi, da so mu akcijski prizori v njem sicer čisto všeč, ampak niti približno toliko kot nedavni posnetek Axla Rosa, ki se je stepel z modnim oblikovalcem Tommyjem Hilfigerjem.