Axl Rose upa, da se je njegov sloves prenesel iz starejše na mlajšo generacijo. Foto:
Axl Rose upa, da se je njegov sloves prenesel iz starejše na mlajšo generacijo. Foto:

Guns 'N' Roses so potrdili, da bodo nastopili na letošnjem festivalu Download, ki se bo od 9. do 11. junija odvijal v Donington Parku. Njuna dva nastopa na festivalu, ki ga bodo obiskali tudi metalci Metallica, bosta obenem tudi edina nastopa skupine v Veliki Britaniji. Ko je Axl Rose zadnjič stal na trati Doningtona, se je pisalo leto 1988, Guns 'N' Roses pa so pred stotisočglavo množico predstavljali album Appetite for Destruction. O bližajočem se koncertu je Axl izjavil: "Evropa, še posebej Velika Britanija, je imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Po uspešnih koncertih, ki smo jih tam imeli v preteklosti, se že zelo veselimo vrnitve."

Oboževalci skupine so razočarani, saj še vedno velja, da se k združitvi ni priključil eden izmed glavnih dveh članov prvotne zasedbe, kitarist Slash, ki je kariero uspešno nadaljeval v okviru skupine Velvet Revolver.

Pot v Anglijo se splača
Četverica bo na festivalu Download končno predstavila dolgo pričakovani in še dalj napovedovani album Chinese Democracy. V intervjuju za glasbeno revijo Rolling Stone je Rose dejal, da pričakuje, da bo album na prodajnih policah še letos. Poleg glavnih dveh "atrakcij" festivala bodo množico ogrevali še Korn, The Prodigy, Deftones, Clutch, Trivium and Bullet For My Valentine, Lucuna Coil, InMe, Hatebreed in Within Temptation.