Slash in Axel Rose nista govorila že deset let. Foto: EPA
Slash in Axel Rose nista govorila že deset let. Foto: EPA
Slash in Duff Mckagan
Nekdanja gunsa sedaj nastopata v skupini Velvet Revolver. Foto: EPA

V intervjuju za glasbeno revijo Rolling Stone je Rose dejal, da pričakuje, da bo album na prodajnih policah še letos, obenem pa je ljubitelje skupine opozoril, da bodo na njem lahko slišali nekoliko drugačen zvok od tistega, ki so ga bili vajeni. "Nekateri bodo gotovo rekli, da se sploh ne sliši kot Axl Rose, da se sploh ne sliši kot Guns n' Roses. Ampak gotovo jim bo všeč vsaj nekaj skladb z novega albuma," je prepričan Rose.

Udarili bodo 15 let po zadnjem albumu
Nekaj aranžmajev je po besedah Rosa podobnih glasbi skupine Queen, njegovo vodilo pri ustvarjanju pa je bilo narediti nekaj drugačnega. Za album so pripravili 32 skladb, od katerih jih bo na končnem izdelku 13, je še dejal Rose. Sicer je skupina Guns n' Roses že malo zbledela iz spomina javnosti, saj so se z novim gradivom nazadnje predstavili leta 1991, ko sta luč dneva ugledala albuma Use Your Illusion.

Axl in Slash nista 'na zvezi'
Za novi album Axl kot svoje najljubše skladbe izpostavlja Better, There Was A Time in The Blues, na vprašanja o morebitni ponovni združitvi izvirnih članov skupine pa odgovarja s skepso. Po njegovem mnenju za združitev ni velike verjetnosti, saj se s Slashem ni slišal že deset let. S kitaristom Izzyjem Stradlinom je sicer v boljših odnosih, vendar pa se o ponovnem skupnem nastopu (zaenkrat) ne pogovarjajo. "Ob vsaki napovedi kakšnega večjega glasbenega festivala se pojavijo govorice, da bomo tam nastopili," pojasnjuje Axl Rose, ampak nikoli ne reci nikoli ... "bomo videli, kaj se bo zgodilo," je skrivnosten Rose.