Guns'N'Roses so svet obnoreli konec 80. in v prvi polovici 90. let, letos pa se vračajo. Od izvirne zasedbe je z Gunsi ostal le Axl Rose. Foto:
Guns'N'Roses so svet obnoreli konec 80. in v prvi polovici 90. let, letos pa se vračajo. Od izvirne zasedbe je z Gunsi ostal le Axl Rose. Foto:
Rolling Stones
Rolling Stones in Guns'N'Roses imajo dva zmenka julija v Nemčiji. Foto: EPA

Rose, edini "preživeli" iz izvirne zasedbe, je "končno", kot bi dejali privrženci legendarnih Gunsov, spregovoril o načrtih skupine, prihajajočih štirih koncertih v New Yorku in o zasedbi, ki bo skušala prepričati, da Gunsi še niso za staro šaro. Že podatek, da naj bi vstopnice za newyorške koncerte razprodali v pičlih treh minutah, pa pove, da veličina Gunsov očitno še ni zbledela.

Kdo odhaja na pot?
Axl Rose je potrdil, da bo zasedba skoraj enaka, kot je bila med koncertiranjem leta 2002. Na odru mu bodo torej delali družbo kitarista Robin Finck in Richard Fortus, basist Tommy Stinson, klaviaturist Dizzy Reed in bobnar Brain. Axl ni hotel izdati le imena novega kitarista, ki bo nadomestil Bucketheada - ta je skupino zapustil leta 2004. Rose je povedal tudi, da je turneja leta 2002 fantom dala občutek, da so prava skupina in ne le skupina "najemnikov", ki so zamenjali prejšnje člane. "Newyorških koncertov se zelo veselimo," je poudaril.

Štirje nastopi v Hammerstein Ballroomu na Manhattnu bodo prvi koncerti Gunsov po decembru 2002, ko so nastopili v dvorani Madison Square Garden. Tisto je bil pravzaprav prvi koncert njihove turneje po ZDA, ki pa so jo nepričakovano odpovedali.

Hvala, New York!
"New York je bil vedno čudovit z Gunsi in z mano. Odziv na našem zadnjem koncertu v Madison Square Gardnu je bil čudovit. Že nekaj mesecev sem v New Yorku in imam se krasno. Spoznal sem ogromno ljudi in vsi se že veselimo, da bomo igrali za stare in nove prijatelje," je hvalnico mestu, kjer jih čaka prvo "soočenje" po treh letih in pol, zapel Rose. Gunsi bodo kmalu zatem poleteli v Evropo, julija pa se bodo v Nemčiji na dveh koncertih pridružili še enim legendam, Rolling Stonsom.

Album obljubljajo jeseni
Chinese Democracy, album, katerega prihod Gunsi napovedujejo in prestavljajo že dolgo, bo enojni album, ki bo luč sveta ugledal jeseni, ko bodo "pištole" na turneji po Severni Ameriki. Gradiva je posnetega že za dva in pol ali celo tri albume, je povedal Rose, še vedno pa ni čisto jasno, katere skladbe bodo dobile prostor na Chinese Democracy in katere bodo morale počakati do izida naslednjega albuma.