Prvih 10.000 vstopnic za koncert ponovno združenih Blur (na fotografiji pevec Damon Albarn) v Hyde Parku so prodali v dveh minutah. Foto:
Prvih 10.000 vstopnic za koncert ponovno združenih Blur (na fotografiji pevec Damon Albarn) v Hyde Parku so prodali v dveh minutah. Foto:

Kljub drugačnim govoricam je basist skupine Alex James povedal, da se s pevcem Damonom Albarnom, kitaristom Grahamom Coxonom in bobnarjem Daveom Rowntreejem "niso pogovarjali, da bi delali še kar koli drugega".
Pred kratkim je sicer izšla zgoščenka Midlife: A Beginner's Guide To Blur, na kateri so se znašle pesmi z vseh albumov in iz vseh ustvarjalnih obdobij skupine.

100.000 oboževalcev v Hyde Parku
V začetku poletja so Blur po devetletnem premoru odigrali vrsto koncertov, med drugim dva v londonskem Hyde Parku, kjer si jih je ogledalo po 50.000 srečnežev, ki so se uspeli dokopati do zelo zaželenih vstopnic, in na festivalu Glastonbury. In navdušili. "Rekli smo, da bomo to storili, in smo in bilo je odlično. O ničemer drugem se nismo pogovarjali, a bilo je krasno," je povedal James in dodal, da je bila skupina presenečena nad navdušenim odzivom občinstva, vse skupaj je bilo zanje kar preveč: "Nisem še dojel veselja, ki nam ga je to prineslo. Bilo je zelo, zelo čustveno. Vse, na kar smo upali in še več."

Vreme je bilo popolno, občinstvo razpoloženo, skupina je bila razpoložena in navdušili so. "Povezava med skupino in občinstvom je bila čudovita. Najboljši koncert, kar smo jih odigrali. Čudovito," je končal navdušeni James.

V fotogaleriji si oglejte nekaj utrinkov s koncertov v Hyde Parku in na Glastonburyju.