Kolumbijski glasbenik Juanes je odnesel domov tri latino grammyje. Foto: EPA
Kolumbijski glasbenik Juanes je odnesel domov tri latino grammyje. Foto: EPA
Juan Luis Guerra
Dva grammyja za dominikanskega glasbenika Juana Luisa Guerro. Foto: EPA
Alejandro Sanz
Veselja ni mogel skrivati niti Alejandro Sanz. Foto: EPA

Kolumbijski rocker Juanes, ki je s petimi nagradami zaznamoval že latino grammyje leta 2003, tokrat pa je bil nominiran kar v devetih kategorijah, je letos prejel nagrado za najboljšo rockskladbo za Nada Valgo Sin Tu Amor, najboljši videospot za skladbo Volverte a Ver in najboljšega samostojnega rockvokalista za skladbo Mi Sangre. Juanesu je na podelitvi, ki so jo tokrat predvajali v španščini zaradi vse večjega izgubljanja gledalcev (v zadnjih petih letih je gledanost upadla za 4.3 milijona ameriških gledalcev), sledil Španec Alejandro Sanz z dvema nagradama - za najboljšo skladbo leta in najboljšo ploščo leta za Tu No Tienes Alma.



Prvi latino grammy za Lauro Pusini
Veliko presenečenje je bila italijanska pevka Laura Pausini, ki je prav Bebe premagala v kategoriji za najboljšo žensko popvokalistko. Po njenih besedah sodeč pa je bila presenečena tudi sama, saj je ob prejemu nagrade povedala, da je bila prepričana, da bo šla nagrada v roke Bebe. Dve nagradi je prejel dominikanski salsa glasbenik Juan Luis Guerra, ki se lahko pohvali z nagrado za najboljši krščanski album in najbolj strastno skladbo za pesem Las Avispas.

Latino grammy za najboljšega moškega popizvajalca pa je prejel Obie Bermudez iz Puerto Rica. Prireditev je s svojim nastopom zaznamoval predvsem mehiški glasbenik Alejandro Fernandez, ki se je predstavil s skladbo Canta Corazon, sicer pa je bil pevec nominiran za najboljšega moškega popizvajalca.

Z voditeljema de Albo in Santamarinom
Prireditev, ki je ponudila tudi z angleškimi podnapisi za tiste, ki ne govorijo špansko, sta povezovala manekenka Rebecca de Alba in igralec Eduardo Santamarina. Že pred prenosom pa so nagrade prejeli še mehiški rockerji Molotov za najboljši skupinski rock album, Ozomatli za najboljši alternativni album (za Street Signs), popzvezdnik Marc Anthony pa s ploščo Valio La Pena grammy za najboljši salsa album. Mehiški glasbenik Luis Miguel je dobil nagrado Ranchero za album Mexico En La Piel, nagrada za najboljši Norteno album je šel v roke mehiške skupine Intocables (za ploščo Diez). Grammyja za najboljši latino džez pa je prejel Bebo Valdes.