Če pred teboj sname kobuk Bob Dylan, je to kar precejšnja pohvala. Na sliki je v ozadju (prav tako zadovoljni) Eric Clapton. Foto:
Če pred teboj sname kobuk Bob Dylan, je to kar precejšnja pohvala. Na sliki je v ozadju (prav tako zadovoljni) Eric Clapton. Foto:
Alicia Keys
Alicia Keys je presenečena, da jo je Dylan sploh opazil. Ali lahko začnemo na obzorju slutiti duet? Foto: Reuters

Od zadnjega svežega Dylanovega ploščka je minilo že celih pet let, toda vsak sum, da je 65-letni pevec v tem času izgubil stik z dogajanjem na glasbeni sceni, je očitno neutemeljen. Dylan namreč svoj prvi novi singel, Modern Times, začenja z verzi: "Razmišljal sem o Alicii Keys in ob misli, da se je rodila v Hell's Kitchen, medtem ko sem jo jaz iskal v Tennesseeju, mi gre na jok."

Ni znano, ali je Dylan resnično oboževalec 39 let mlajše soulovske dive, s katero sta se spoznala na podelitvi gramyjev 2001; Alicia je bila takrat nesporna zvezda večera, saj se je šibila pod nič manj kot petimi zlatimi gramofoni za svoj prvenec Songs in A Minor. Dylan je takrat za Love and Theft dobil enega samega grammyja – za najboljši sodobni folkalbum.

Skromna Alicia
Alicia je nedavno v intervjuju za The Observer omenila, da je res slišala govorice, da jo bo Dylan omenil v svoji novi pesmi, čeprav je še ni slišala (album izide 28. avgusta). Pevka se je skromno začudila nad tem, da jo taka glasbena legenda sploh pozna – kaj šele, da piše o njej!

V dobri družbi
Seveda pa tokrat ni prvič, da je Dylan v kako od svojih pesmi "spustil” slavne goste – v I Shall Be Free iz leta 1963 so nastopile Brigitte Bardot, Anita Ekberg in Sophia Loren. Natančno prebiranje Dylanovih besedil, ki sega še v šestdeseta leta, se bo z izidom njegovega 32. studijskega albuma gotovo spet razživelo. Pri založbi Columbia poudarjajo, da sami Modern Times vidijo kot zadnji del trilogije, ki jo je začel Time Out Of Mind in nadaljeval Love And Theft. Med desetimi novi skladbami so najverjetnejši kandidati za uspešnice Working Man's Blues, Netty Moore in Ain't Talkin', Just Walkin'.

In čeprav že pol desetletja ni izdal ničesar svežega, Dylan v tem času ni bil na počitnicah: nastopil je v filmu Masked and Anonymous, napisal prodajno zelo uspešno avtobiografijo in kot gost nastopil v novem dokumentarcu o – samem sebi, ki ga je posnel sloviti Martin Scorsese.