Bob Dylan je pripravil novo ploščo - Modern Times. Foto: EPA
Bob Dylan je pripravil novo ploščo - Modern Times. Foto: EPA
Bob Dylan
Dylan se bo tudi tokrat predstavil v vlogi vsestranskega glasbenika. Foto: EPA

Prvi Dylanov studijski album v zadnjih petih letih bo ponudil deset izvirnih pesmi, ki jih je pevec posnel s skupino, ki ga je spremljala na turneji lansko zimo. Na albumu bo tako med drugim mogoče najti naslove skladb Deal Goes Down, Thunder on the Mountain, Spirit on the Water in Workingman's Blues.

Pevec, ki kljubuje smernicam
Predsednik glasbenikove založbe Columbia Records, Steve Barnett, je ob razglasitvi datuma povedal, da je izid nove Dylanove plošče poseben dogodek in dodal, da je Dylan redek umetnik, čigar glasba kljubuje vsem smernicam. "Ostaja prav toliko sodoben in pomemben kot kateri koli glasbeni umetnik," je legendarnega pevca še hvalil Barnett. Tudi tokrat ne bo mogoče prisluhniti le Dylanovemu glasu, ampak na novem albumu potrjuje svoje vsestransko glasbeno poslanstvo in se predstavlja tudi kot klaviaturist, kitarist, lotil pa se je seveda tudi orglic.

Na radiu in velikem platnu
Trenutno je glasbeniku mogoče prisluhniti v vlogi radijskega voditelja v tedenski oddaji Theme Time Radio Hour na radijski postaji XM. Eden vodilnih na radiu XM je o novi oddaji povedal, da ima Dylan popolno svobodo pri ustvarjanju oddaje. Radio XM ima približno šest milijonov naročnikov, z Dylanom pa so se dogovarjali kar dve leti. Obeta se tudi filmska biografija o glasbeniku - I'm Not There -, ki jo bo režiral Todd Haynes, v njej pa bodo igrali Richard Gere, Cate Blanchett, Heath Ledger, Christian Bale, Charlotte Gainsbourg in Julianne Moore.