Festival bo v križnem hodniku minoritskega samostana v Piranu do 7. avgusta ponudil pet koncertov. Foto: TZ Portorož
Festival bo v križnem hodniku minoritskega samostana v Piranu do 7. avgusta ponudil pet koncertov. Foto: TZ Portorož

Koncert Obalnega komornega orkestra, s katerim so se začeli 31. piranski glasbeni večeri, se je zgodil drevi ob 21.00 v križnem hodniku minoritskega samostana. Dirigentska paličica je bila v rokah Aleksandra Spasića, solistki pa sta bili mezzosopranistka Monika Bohinec in violončelistka Karmen Pečar. Festival bo do 7. avgusta ponudil pet koncertov.

Poklon velikanoma Haydnu in Händlu
Obalni komorni orkester je v svojem 26-letnem delovanju na piranskem festivalu komorne glasbe sodeloval že 22-krat. Drevi je v križnem hodniku minoritskega samostana poustvaril glasbo Josepha Haydna in Georgea Friedericha Händla ter se tako pridružil svetovni glasbeni javnosti pri poklonu spominu obeh velikanov klasične glasbe ob 200. in 250. obletnici njune smrti.

Izvedel je tudi letošnjo noviteto primorskega skladatelja Gala Hartmana, domišljijski Divertimento, na programu drevišnjega večera pa je bila tudi glasba Edvarda Griega.

Na festivalu bodo nastopili še Kvartet salzburških komornih solistov in Carlo Torlontano na rogu (17. 7.), pihalni kvintet Ariart (24. 7.), violinist Stefan Milenković ob spremljavi pianistke Srebrenke Poljak (1. 8.) in zasedba Ensemble Phoenix Munich (7. 8.). Vsi koncerti bodo v križnem hodniku minoritskega samostana z začetkom ob 21. uri.