Od leta 1985, ko so nastali Guns N'Roses, je v skupini zdržal samo razvpiti vodja Axl Rose. Foto: Reuters
Od leta 1985, ko so nastali Guns N'Roses, je v skupini zdržal samo razvpiti vodja Axl Rose. Foto: Reuters

27-letni Kevin Cogill iz Los Angelesa je obtožen kršenja zakona o avtorskih pravicah, a je na zaslišanju na sodišču zatrdil, da je nedolžen. Datum sojenja še ni znan. FBI navaja, da je Cogill na spletni strani antiquiet.com objavil devet pesmi s prihajajočega albuma "Gunsov" Chinese Democracy, zaradi česar so ga avgusta prijeli na njegovem domu in ga še isti dan proti varščini izpustili. V primeru obsodbe mu grozijo tri leta zapora, če sodišče ugotovi, da je pesmi objaviln da bi zaslužil, pa celo pet let.

Predstavniki skupine Guns N'Roses so ob njegovi aretaciji v izjavi za javnost zapisali, da sicer ne odobravajo Cogillovih dejanj, a jih bolj zanima, kdo je izvirni krivec za to, da so se pesmi znašle na spletu. Za zdaj pa na državnem tožilstvu o dodatnih aretacijah še ni govora.

Samo Axl še vztraja pri "Gunsih"
Guns N'Roses, skupina, ki se je na ameriškem glasbenem prizorišču pojavila sredi 80. let in postala ena najuspešnejših izvajalcev svojega časa, že 17 let ni objavila nobenega novega albuma. Chinese Democracy naj bi izšel naslednji mesec, a je bil projekt že tolikokrat prestavljen, da v to nihče več resnično ne verjame.

Od članov skupine - na vrhuncu slave so poleg pevca Axla Rosea zasedbo sestavljali še kitarista Slash in Izzy Stradlin, basist Duff McKagan in bobnar Steven Adler, ki ga je kmalu zamenjal Matt Sorum - je pri "Gunsih" ostal samo še Rose.

A. K.