Jet dostojno zastopajo avstralsko glasbo... modo pa morda malce manj. Foto:
Jet dostojno zastopajo avstralsko glasbo... modo pa morda malce manj. Foto:

Zasedba, ki jo poznamo predvsem po uspešnicah Are You Gonna Be My Girl in Look What You've Done, je že potrdila svoj nastop v Barrieju v kanadski provinci Ontario.
Glasbeni kritiki so si pretekle tedne v raznih medijih na račun seznama nastopajočih na sobotnem koncertu dajali precej duška – organizatorji naj bi bili po njihovem mnenju povsem neobveščeni o tem, kaj se zadnje čase dogaja v kanadski glasbi. "Nazaj v prihodnost" je bila priljubljena šala.

No, nekaterim se situacija vseeno ne zdi tako porazna: v četrtek je vseh 35 tisoč vstopnic za Live 8, ki so bile na voljo, pošlo v pičlih enaindvajsetih minutah. K največjemu koncertu v zgodovini bodo na severu svoje prispevali Bryan Adams, Our Lady Peace, Motley Crue, Simple Plan, Deep Purple, The Tragically Hip in drugi.

Zdrava mera sarkazma
Chris Ceste, bobnar in pevec pri Jet, se je že pošalil, da gre pri njihovem nastopu na Live 8 izključno za denar in medijsko pozornost.

Kadar utegnejo, se Jet intenzivno ukvarjajo s snemanjem svojega naslednjega albuma. Očitno so z delom že daleč, saj že razmišljajo v naslovu: zaenkrat so v igri Straight From the Heartthrob, Radical Sabbatical or Get Bored. (Slednji predlog je seveda šala na račun naslova njihovega prvenca, Get Born.)