Johnny Cash - mož v črnem - je v svoji dolgoletni bitki z odvisnostjo našel neizčrpen vir navdiha. Foto:
Johnny Cash - mož v črnem - je v svoji dolgoletni bitki z odvisnostjo našel neizčrpen vir navdiha. Foto:

Eden največjih zvezdnikov countryja, ki je umrl pred več kot dvema letoma in pol, je še v svojih zadnjih mesecih s producentom Rickom Rubinom snemal novo ploščo. Johnnyjev sin John Carter Cash je pred kratkim javnosti predstavil kar 49 neobjavljenih pesmi pokojnega očeta, ki bodo maja letos objavljene na dvojnem albumu z naslovom Personal File.Čisto zadnja med novimi je nastala skladba Like The 309, ki bo 3. julija izšla na kompilaciji American V: A Hundred Highways.

Poslednje sporočilo
“Te pesmi so Johnnyjeva poslednja dediščina,” je v intervjuju za Billboard povedal Rick Rubin, “najbolj zvest odsev glasbe, ki je bila zanj v tistem času pomembna. To je glasba, za katero je Johnny hotel, da jo slišimo.” Pesem Like The 309 obravnava eno Johhnyjevih najbolj priljubljenih tematik – vlake, I Came To Believe pa je bolj osebna: dotakne se pevčevih osebnih demonov zasvojenosti s poživili in alkoholom ter nato tudi odrešitve s pomočjo vere.

Kompilacijo American V (ki jo je Rubin že označil za najboljšo do zdaj) dopolnjujejo še pesmi Further On (Up The Road) Brucea Springsteena, If You Could Read My Mind Gordona Lightfoota, Love's Been Good To Me Roda McKuena, On the Evening Train Hanka Williamsa in druge.