Biti kitarist je očitno pri Stonesih najbolj naporen in nevaren poklic. Foto: EPA
Biti kitarist je očitno pri Stonesih najbolj naporen in nevaren poklic. Foto: EPA
The Rolling Stones
Wood naj bi bil sprejet na kliniko za odvajanje od alkohola. Foto: EPA

V tem italijanskem mestu bodo nastopili po programu, ki je bil konec maja delno spremenjen zaradi operacije Keitha Richardsa. 15 koncertov so morali zato Stonesi prestavili, med drugim tudi zagrebšekga in milanskega. Za Zagreb nadomestnega datuma še ni, Milano pa si je izborilo 11. julij, čeprav skeptiki dvomijo, da bodo legende res stopile na oder, saj so se pojavila poročila o sprejetju kitarista Ronnieja Wooda v enega izmed središč za odvajanje od alkohola.

Tiskovna predstavnica je skeptične namige o odpovedi koncerta odločno zavrnila, kot utemeljitev pa je navedla, da ji je skupina poslala sporočilo, ki se je končalo z besedami, da se vidijo v Milanu. Trditev nekaterih poročevalcev o tem, da Stonesi letos res nimajo sreče s kitaristi, saj naj bi bil po Richardsu "neuporaben" še Wood, pa ni želela komentirati.

V Zagrebu jeseni?
Če bodo njena zagotovila obveljala, se bodo tako 11. julija na stadion San Siro zgrnili oboževalci starih rockerjev, ki so zatrdili, da ta turneja še ni njihova zadnja. 14. julija jih pričakujejo na Dunaju, 16. v Münchnu, 19. v Hannovru, 21. v Berlinu, 23. v Kölnu, 28. v Parizu, zadnjega julija pa bodo koncertirali v Amsterdamu. Zaseden imajo tudi ves avgust, tudi 1. september pa so si že rezervirali v Cardiffu v Veliki Britaniji. Barceloni, Madridu, Bruslju, Götheborgu, Sankt Peterburgu, Brnu, Varšavi, Zagrebu in Frankfurtu tako ne ostaja veliko upanja, da jih bodo zvezdniki obiskali poleti.