Foto: Druga godba/Leila Penteado
Foto: Druga godba/Leila Penteado
Druga godba

Natančen program letošnjega festivala najdete na tej povezavi.

35. festival Druga godba od 21. do 25. maja prinaša 16 koncertov raznolikih glasbenih žanrov, tokrat pa bo poleg Ljubljane nekatere koncerte mogoče slišati tudi v Mariboru, in sicer zadnji dan festivala.

Festival, ki razvaja in izobražuje že 35. leto
Kot so poudarili organizatorji, Druga godba že tri desetletja in pol seznanja ljudi z živo umetniško ustvarjalnostjo, novimi glasbenimi žanri, bogatim naborom etnoglasbe in njenih reinterpretacij ter s fuzijo etna in moderne glasbe z vsega sveta.

Nagradna igra

Z malo znanja in sreče se lahko brezplačno udeležite koncertov v četrtek, 23. maja. Na ta dan bodo nastopili Irena Tomažin, Dinosaur, Yonatan Gat & Special Guests, Ill Considered in Liniker e os Caramelows.


Do ponedeljka, 20. maja, do 12. ure nam na naslov mmc-kultura@rtvslo.si sporočite število držav, iz katerih prihajajo nastopajoči letošnje Druge godbe! Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj. Podelili bomo dva para vstopnic.

Irena Tomažin. Foto: Druga godba/Tomaž Šantl
Irena Tomažin. Foto: Druga godba/Tomaž Šantl

Domačinka Irena Tomažin bo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma predstavila svoj novi projekt iT: Another Crying Game. V Kinu Šiška bo sledil nastop britanske zasedbe Dinosaur, ki jo sestavljajo Laura Jurd na trobenti, Elliott Galvin na klavirju, Ruth Goller na basu in Corrie Dick na bobnih.

Za njimi bodo oder zavzeli Yonatan Gat & Special Guests, ki prihajajo iz ZDA, po napovedih organizatorjev se obeta ritualna šamanistična maša. Sledil bo nastop še enih Britancev, in sicer džezovskega kvarteta Ill Considered. Večer pa bo sklenila brazilska zasedba Liniker e os Caramelows, ki bo predstavila samosvojo različico brazilskega funk-soula.