Geldof je na londonski oder pripeljal tudi nekaj afriških otrok. Foto: EPA
Geldof je na londonski oder pripeljal tudi nekaj afriških otrok. Foto: EPA
V Hyde Parku je nastopil tudi Robbie Williams. Foto: EPA

DVD-ji bodo vključevali nastope vseh nastopajočih na londonskem in ameriškem koncertu, z drugih koncertov, ki so v začetku julija med drugim potekali v Rimu, Parizu in Berlinu, pa bodo montažerji vključili le nekaj najzanimivejših nastopajočih. Organizator projekta Bob Geldof je že dejal, da upa, da bo DVD, ki bo na britanske prodajne police prišel 7. novembra, postal najbolje prodajani DVD vseh časov.

Del izkupička v dobrodelne namene
Del izkupička od prodaje bo namenjen različnim dobrodelnim organizacijam, ki delajo v Afriki. Organizatorji so precej pohiteli z izdajo DVD-ja; Live Aid je namreč moral na prenos na DVD-nosilca čakati skoraj 20 let.

Generacija, ki lahko konča revščino
Geldof je dejal tudi, da si DVD s posnetki s koncertov Live 8 nedvomno zasluži, da postane najbolje prodajani tovrstni izdelek, saj bi organizatorjem to precej pomagalo pri uresničevanju njihovega cilja - izboljševanja življenja najrevnejših prebivalcev sveta. "Prav naša generacija bi bila lahko tista, ki bi pomagala končati sramotno revščino," je dejal Geldof, ki je na odru v Hyde Parku zapel tudi sam.

Skoraj 10-milijonsko občinstvo
Londonski koncert je bil največji od desetih v sklopu Live 8, na njem je nastopilo največ največjih zvezdnikov, ob glasbenikih tudi igralci in celo Bill Gates, najtežje pa je bilo tudi priti do vstopnic zanj. Tako si ga je v živo ogledalo 150.000 obiskovalcev, prenos pa je prek televizijskih ekranov spremljalo skoraj 10 milijonov ljudi. V dogajanje se je vključilo približno 150 televizijskih in 400 radijskih postaj z vsega sveta, da so svojemu občinstvu zagotovile vpogled v največji koncert na svetu.