Rolling Stonese fascinira tudi vesolje ... Foto: Reuters
Rolling Stonese fascinira tudi vesolje ... Foto: Reuters
Vodilni član skupine je Mick Jagger. Foto: EPA

Na spletni strani zasedbe lahko preberemo, da sta pri pisanju pesmi uspešno sodelovanje nadaljevala Mick Jagger in Keith Richards, ki sta začela pisati skladbe za novi album lansko jesen. Gre za prvi povsem studijski album zasedbe po letu 1997 in albumu Bridges to Babylon.

Stonesi so ime albuma, ki bo v ZDA izšel 6. septembra, izbrali že konec lanskega leta, poudarjajo pa, da so z njim želeli izraziti svojo fascinacijo nad znanstvenimi teorijami o nastanku vesolja.

Ime albuma je kar primerno
Da bo 'večji pok' res tak, kot obljublja njegovo ime, pa dokazujejo tudi s tem, da bodo na njem ponudili 16 skladb. To je največ skladb na albumu zasedbe v dobrih tridesetih letih. Z njim se lahko po številu skladb nazadnje kosa le album Exile on Main Street iz leta 1972.

Prvi mednarodni singel albuma bo skladba Streets Of Love, na ameriško radijsko občinstvo pa Rolling Stonesi ciljajo s pesmijo Rough Justice. Med skladbami, ki jih člani skupine še posebej izpostavljajo, pa so še Back Of My Hand, It Won't Take Long, Laugh, I Nearly Died in Rain Fall Down. V dveh skladbah (This Place Is Empty in Infamy) se bo v vlogi vodilnega vokalista predstavil tudi Keith Richard.

Pri nas šele poleti 2006
Valeči se kamni pa bodo šli kmalu tudi na turnejo, na kateri bodo poleg starih uspešnic predstavljali tudi nove skladbe. Najprej je na vrsti turneja po Severni Ameriki, ki se bo 21. avgusta začela s koncertom v Bostonu, sklenila pa natančno dva meseca kasneje v mestu Charlotte. Sledile pa bodo še turneje po Mehiki, Južni Ameriki, na Daljnem vzhodu, Novi Zelandiji, v Avstraliji ter na koncu, poleti 2006, tudi po Evropi.