U2 so na 90 koncertih zaslužili 260 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
U2 so na 90 koncertih zaslužili 260 milijonov dolarjev. Foto: Reuters

90 koncertov s svetovne turneje U2-jev Vertigo naj bi skupini prineslo 260 milijonov dolarjev prihodka od prodaje vstopnic. Skupino naj bi si na koncertnem odru ogledalo več kot tri milijone ljudi, vseh 90 koncertov pa je bilo razprodanih. Na lestvici, ki bo objavljena v prihajajoči Billboardovi številki, so se na drugem mestu znašli Eagles, sledi pa jim Neil Diamond.

Eagles so s prodajo kart prislužili 117 milijonov, Diamond pa nekaj več kot 71 milijonov dolarjev. Med prvimi desetimi so se znašli še Kenny Chesney, Paul McCartney, Rod Stewart, Elton John, Dave Matthews Band, Jimmy Buffett in Green Day.

Podatkov o turneji Rolling Stones še ni
Med koncertnimi zaslužkarji pa ni skupine The Rolling Stones, ki je ravno končala svojo svetovno turnejo 2005 A Bigger Band. Ker predstavniki skupine podatkov o zaslužku ne objavijo v javnosti, dokler turneja ni dokončno končana, tudi Billboard ni dobil podatkov. Leta 2005 so glasbeni izvajalci s koncerti zaslužili nekaj čez dve milijardi dolarjev, kar je 6,2 odstotka manj kot leta 2004. Tudi obisk koncertov se je zmanjšal za 3,8 odstotka.