Foto:
Foto:
Tom Waits
Scarlett bo delala brezplačno reklamo za Toma Waitsa. Foto: EPA

Najbolj vroča igralka tega trenutka namreč načrtuje snemanje svojega prvega albuma. To ne bo zbirka lahkotnih in plehkih pesmic, pač pa album resne poezije in glasbe. Johanssonova bo namreč prepevala skladbe Toma Waitsa. Album Scarlett Sings Tom Waits naj bi bil dokončan do pomladi 2007. Če želite že prej izvedeti, koliko posluha premore Scarlett, si oglejte film Izgubljeno s prevodom, v katerem se Scarlett preizkusi v karaokah.

Waits bi se moral veseliti
Novica, da bo Scarlett Johansson prepevala pesmi Toma Waitsa, je verjetno tudi dobra promocija zanj. Ameriškega barda in enega od zadnjih "pristnih" bitnikov namreč pozna le malo mladih Američanov, ki so odraščali (ali pa še odraščajo) predvsem ob MTV-ju. Zato utegne napoved Scatlettinega glasbenega prvenca povečati zanimanje za trojni album, ki ga namerava Tom Waits pod naslovom Orphans: Brawlers, Bawlers and Bastards izdati v drugi polovici novembra.

Johanssonova ni prva, ki se je odločila, da bo raje kot povsem nove skladbe oboževalcem ponudila svojo interpretacijo Toma Waitsa, ki je eden od redkih v svetu popglasbe, ki velja tudi za odličnega pesnika. Do danes so novo različico Waitsovih skladb med drugim posneli že Bette Midler, Bruce Springsteen in skupina The Eagles.

Tudi Dylan je odkril Scarlett
Nedavno je Scarlett Johansson navezala stik s še enim legendarnim ameriškim glasbenikom in poetom. Nastopila je namreč v videospotu za pesem When the Deal Goes Down, ki jo najdemo na zadnjem in zelo uspešnem albumu Boba Dylana.