Foto:
Foto:
Robbie Williams
Robbie Williams dodobra obvlada strategijo opozarjanja na svoje delo. Foto: EPA

Britanec, ki se lahko pri 31. letih pohvali že s kar 15 let dolgo "delovno dobo" v svetu zabavne glasbe, je pred svojim velikim koncertom v Berlinu zaupal, da njegova kariera temelji – kot da bi govorili o slikarstvu - na "treh gibanjih". Pri delu naj bi se tako Robbie Williams pogosto spomnil na Micka Jaggerja, Freddieja Mercuryja in Tine Turner. Ti trije si po njegovih besedah zaslužijo največje priznanje med pevci popularne glasbe.

Da ali ne za igralstvo?
Williamsovo ime se je v zadnjem letu večkrat znašlo tudi na seznamu možnih kandidatov za "prestižno" filmsko vlogo vohuna Njenega veličanstva, vendar je Robbie Williams po pisanju nemškega Spiegla zavrnil prestop med igralce. Vprašljivo je sicer, koliko mu gre verjeti, a Williams je suvereno izjavil: "Igralstvo me sploh ne zanima." Še preden je Robbie do konca povedal naslednji stavek, pa se je trditev pokazala v precej drugačni luči. Zvezdnik je namreč dodal še, da niti za naslednji dan ne ve, kaj bo počel.

Osvajanje ZDA zahteva preveč dela
Robbie Williams na stari celini že deset let sodi v sam vrh elite industrije popularne kulture; čez veliko lužo pa je precej drugače. Pevcu manjši uspeh v ZDA ne povzroča prav nobenih skrbi in je prepričan, da bi že ob malo večjem trudu kar hitro "za sabo pustil" izvajalce, ob podobi katerih sanjarijo ameriške najstnice. Williams je namreč v desetih letih promociji svojega dela v ZDA posvetil zgolj 2 meseca, to pa zagotovo ni recept za osvojitev orjaškega severnoameriškega trga. Nekdanji član najstniške skupine Take That za uspeh očitno ni pripravljen plačati vsake cene, saj je priznal, da se mu preprosto ne ljubi romati po Severni Ameriki in stiskati roke vsem "pomembnim" ljudem, ki bi njegovo glasbo spravili na radijske in televizijske postaje.