Foto:
Foto:
Tinkara Kovač v svojem novem videospotu za pesem Spezzacuori

Posebni gostje koncerta so bili člani godalnega orkestra Mikrokosmos, ki so nastopili pod vodstvom dirigenta Valterja Sivilottija. Z njimi je Tinkara sodelovala že pri snemanju večjezičnega projekta Enigma, primorska pevka pa je postregla tudi z uspešnicami s prejšnjih albumov. Na koncertu, ki postaja že tradicionalen, je bil premierno predstavljen tudi Tinkarin zadnji videospot za pesem Spezzacuori z albuma O-Range.

Premiera srcolomilca
Spezzacuori je Tinkarina pesem, ki se trenutno največ vrti po slovenskih radijskih postajah, nekoliko starejši poznavalci glasbe pa imajo izvirnik v italijanščini v ušesih že od leta 1982. Takrat jo je posnel italijanski kantavtor Massimo Bubola, čigar besedilo je Tinkara prevedla, ohranila pa je izvirni naslov. Tudi v italijanščini je beseda spezzacuori precej neobičajna, pomeni pa srcelomilec.

The Place 2 B priljubljen v tujini
Medtem ko pri nas spoznavamo Spezzacuori, pa je predvsem v Italiji in Makedoniji zelo priljubljen singel The Place 2 B, ki si je svoje mesto izboril tudi na različnih glasbenih lestvicah. Poleg omenjenih singlov pa bodo glasbeniki spomnili tudi na uspešnice s Tinkarinih prejšnjih albumov Ne odhaja poletje, Košček neba in Na robu kroga.

V jeziku glasbe ...
Tako kot njena Enigma je bil tudi tokratni nastop večjezično obarvan, saj je Tinkara zapela v slovenskem, angleškem, italijanskem in furlanskem jeziku, prav tako kot za prejšnje koncerte v Cankarjevem domu pa je tudi tokrat postregla z gosti presenečenja. Ob njih so se ji na odru ob standardni zasedbi spremljevalne skupine pridružila še tolkalist Andrej Hrvatin in spremljevalna pevka Nina Bauman.